سایت ویروسی چیست + ۲ راهکار برای حذف وب سایت از لیست سایت های ویروسی
مراقب سایت ویروسی باشید! زمانی که یک سایت را باز می کنید و با یک کادر قرمز رنگ در مرورگر firefox مواجه می شوید با سایت ویروسی مواجه شده اید. دراین زمان است که پیغام هشداری را در این مورد دریافت خواهید کرد.
این هشدار یکی از قابلیت های مرورگر است که شما را از آلوده بودن یک سایت مطلع کرده تا از ویروسی شدن و بروز مشکل برای سیستم شما جلوگیری به عمل آورد.
اما چه عواملی یک وب سایت را آلوده می کند؟ در ادامه مقاله به دلایل مختلف آن خواهیم پرداخت و راه های مقابله با آن را توضیح خواهیم داد.
دلایل مختلف یک سایت ویروسی چیست ؟
در ادامه به چند مورد از حملات منجر به آلوده شدن وب سایت می پردازیم و راه های مقابله با آن را به شما توضیح خواهیم داد.
حملات Webforgery چیست ؟
Webforgery که به عنوان Phishing نیز شناخته می شود حالتی شبیه به سرقت اطلاعات است و زمانی اتفاق می افتد که از طریق سایتی اقدام به سرقت اطلاعاتی مانند کلمه ی عبور،جزئیات حساب یا شماره کارت بانکی شده باشد. حملات Phishing، معمولا با ارسال یک ایمیل آغاز می شوند و از شما درخواست به روز آوری اطلاعات شخصی تان را می کنند و صفحه ی ارسالی را بسیار مشابه صفحه ی واقعی طراحی و در اختیار شما قرار می دهند تا اطلاعات خود را وارد نمایید. در صورتی که تمایل دارید اطلاعات بیشتری درباره حملات فیشینگ بدانید، به مقاله معنی فیشینگ چیست مراجعه نمایید.
Malware چیست ؟
Malware نرم افزاری است که برای آلوده کردن سیستم شما بدون آگاهی شما طراحی شده است. این برنامه معمولا برای سرقت اطلاعات شخصی ، ارسال هرزنامه یا پخش Malware های بیشتر استفاده می شود. زمانی که شما از سایت های آلوده به Malware بازدید می کنید کامپیوتر شما نیز آلوده می شود. یافتن این حملات بسیار دشوار است. حتی ممکن است سایتی که ظاهرا امن به نظر می رسد به شما حمله کند. گاهی اوقات مدیران سایت متوجه بازدید از یک سایت حمله کننده نمی شوند.
به شما پیشنهاد می شود مقاله بات نت را نیز مطالعه کنید.
فایرفاکس برای جلوگیری از malware چه عملکردی ارائه می دهد؟
محافظت در مقابل Phishing and Malware از طریق چک کردن سایت هایی که شما از آنها بازید می کنید و مقایسه آن با لیست سایت های انتشار دهنده ی Phishing and Malware انجام می شود و درصورتیکه ویژگی Phishing and Malware protection فعال باشد، این لیست به صورت اتوماتیک دانلود و هر ۳۰ دقیقه به روز رسانی می شود.
هنگام بروز حملات Maleware چه اطلاعاتی به Mozilla ارسال می شود؟
در دو زمان مختلف FireFox با همتای(سرور فایرفاکس) خود برای محافظت در مقابل Phishing and Malware مذاکره می کند. یکی هنگام به روزرسانی لیست گزارش سایت های Phishing and Malware است که در این حالت هیچ اطلاعاتی در مورد سایت شما و سایت هایی که بازدید کرده اید مبادله نمی شود. دیگری زمانی است که شما به یک سایت Phishing and Malware برخورد می کنید. قبل از بلاک شدن سایت،FireFox دوباره بررسی را انجام می دهد تا از صحت این گزارش مطمئن شود. در هر دو حالت کوکی هایی که توسط google.com یا ISP شما ایجاد شده اند نیز ممکن است ارسال شوند. لینک Google Privacy Policy نحوه ی مدیریت کوکی ها توسط گوگل را بیان می کند.
نحوه حذف وب سایت از لیست سایت های ویروسی
در صورتیکه سایت شما به هر دلیلی در لیست سایت های انتشار دهنده malware قرار گرفت می توانید فرم موجود در لینک زیر را پر کنید:
http://www.google.com/safebrowsing/report_error/?tpl=mozilla
و اگر جزء سایت های phishing قرار دارید از فرم موجود در این لینک استفاده نمایید :
http://www.stopbadware.org/home/reviewinfo
درصورتیکه گوگل سایت را ویروسی شناخته و هشداری مبنی بر این مورد اعلام کند چه کاری باید انجام داد؟
برای رفع این موضوع بایستی در Google Web master tools یک اکانت ایجاد و سایت تان را در آن معرفی کنید.(برای کسب اطلاعات در حوزه گوگل سرچ کنسول چیست به شما پیشنهاد می شود مقاله ما را مطالعه نمایید.) اما حدود ۲۴ ساعت بعد در قسمت Messages دلیل اینکه چرا سایت بلاک شده ظاهر و شما بایستی اسکریپت یا فایل های آلوده را از سایت تان حذف و سپس گرینه ی request for review را انتخاب و منتظر از بلاک خارج شدن سایت تان بمانید.
ویروس تروجان چیست؟ همه چیز در مورد این بدافزار مخرب را در مقالات دیگر ایران هاست بخوانید.
چگونه بفهمیم سایتی ویروسی است و اقدامات پیشگیرانه جهت آلوده نشدن
اسکن سایت از ویروس به کمک آنتی ویروس های قوی قبل از مشاهده سایتهای مشکوک، یکی از راه های پیشگیری می باشد. برای تست ویروسی بودن سایت فقط کافیست آدرس سایت مشکوک مورد نظر را به سایت http://www.urlvoid.com دهید تا در عرض چند ثانیه سایت مشکوک شما را توسط ۱۰ آنتیویروس آنلاین قوی مورد بررسی قرار داده و نتیجه را به شما گزارش دهد.
نسخه ی جدید urlvoid توسط ۱۰ آنتیویروس مختلف (BrowserDefender، Google Diagnostic، MalwareDomainList، McAfee SiteAdvisor، McAfee Trusted Secure، MyWOT، Norton SafeWeb، TrendMicro Web Reputation، Web Security Guard) ساپورت و با اپدیت کامل پشتیبانی می شود.
در انتهای این مقاله به شما پیشنهاد می کنیم اگر علاقمند به دانستن در مورد تاریخچه هک هستید، مقاله را مطالعه کنید و همچنین مطالعه ی مقاله ابزار اسکن آنلاین سایت را نیز به شما پیشنهاد می کنیم.
سوالات متداول