نماد سایتنماد سایت بلاگ ایران هاست

فایروال ویندوز چیست و آموزش تنظیمات Windows Firewall

تنظیمات فایروال ویندوزتنظیمات فایروال ویندوز

windows Firewall چیست ؟ چگونه تنظیمات آن انجام می شود و دقیقا چکاری انجام می دهد. اینها سوالاتی هستند که در زمان مواجه با عبارت فایروال ویندوز به ذهن شنونده می رسد. در این مقاله قصد داریم بگوییم دیوار آتش در ویندوز چه کاری انجام میدهد؟ و بصورت تخصصی و گام به گام به آموزش تنظیمات Windows Firewall بپردازیم. با ما همراه باشید.

 

 فایروال ویندوز یا windows firewall چیست؟

Firewall یا دیوار آتش یک سخت افزار یا یک نرم افزار نصب شده در کامپیوتر است. فایروال مجموعه‌ای از قوانین را در خود دارد که تعیین کننده این موضوع هستند که چه ترافیک و دسترسی‌هایی به یک کامپیوتر، سرور یا شبکه، برقرار یا بلاک (بسته) شوند. در واقع فایروال ویندوز وظیفه جداسازی network یا همان شبکه داخلی یا خارجی، همانند اینترنت را دارد.

فایروال‌ در ویندوز می‌توانند اجازه برقراری ترافیک از یک پورت خاص یا یک برنامه با یک مقصد مشخص را بدهند، اما در عین حال سایر ترافیک موجود را نیز بلاک کنند. اگر برای انجام کارهای تخصصی خود از هاست ویندوز استفاده می کنید باید بدانید هاست ویندوز حرفه ای بر روی خود فایروالی دارد تا از اطلاعات و سیستم شما محافظت کند.

 

نحوه دسترسی به فایروال ویندوز چگونه است ؟

برای انجام تنظیمات فایروال ویندوز ابتدا باید دانست فایروال کامپیوتر کجاست؟

چندین راه برای دسترسی به فایروال ویندوز وجود دارد. یکی از این راه‌ها استفاده از امکان جستجو ویندوز است.

 

راهکار دیگر برای دسترسی به فایروال ویندوز، استفاده از دسترسی موجود در منوی استارت ویندوز است.

 

 

فعال کردن فایروال ویندوز (چگونه windows firewall را روشن کنیم)

در تمام نسخه‌های ویندوز منتشر شده توسط مایکروسافت به صورت پیش فرض فایروال ویندوز فعال بوده و نیازی به فعال کردن فایروال ویندوز به صورت جداگانه وجود ندارد اما اگر به هردلیلی دیوار آتش ویندوز شما غیر فعال شده و نیازی دارید آن را فعال سازی کنید می‌توانید از مراحل زیر استفاده کنید.
در ابتدا با استفاده از مراحلی که بالاتر به آنها اشاره شد وارد Windows Firewall with Advanced Security شوید. سپس سمت راست پنجره‌ی باز شده بر روی Properties کلیک نمایید تا اقدام به فعال کردن فایروال ویندوز نماییم.


در پنجره‌ی باز شده باید گزینه‌ی Firewall state را در هر سه تب Domain ،‌ Private و Public بر روی On بگذارید.


در ادامه همین مقاله با جزییات بیشتر به تفاوت پروفایل‌های فایروال (Domain ، Private و Public) می‌پردازیم.

 

غیر فعال کردن فایروال ویندوز ( چگونه windows firewall را خاموش کنیم)

برای غیر فعال کردن فایروال ویندوز مشابه مراحل فعال کردن دیوار آتش ویندوز عمل می‌کنیم. با این تفاوت که گزینه‌ی Firewall state را این بار می‌بایست به جای قرار دادن روی On بر روی وضعیت Off قرار دهید.
در نظر داشته باشید پیشنهاد می‌شود همیشه فایروال سیستم عامل خود را فعال (On) نگهدارید و در صورتیکه نیاز دارید نرم افزار دسترسی کامل داشته باشد و توسط فایروال بلاک نشود و یا حتی برعکس بلاک شود به جای غیر فعال کردن فایروال کامپیوتر از راهنمای زیر جهت قرار دادن برنامه در فایروال ویندوز استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: اکتیو کردن ویندوز ۱۰

 

نحوه قرار دادن برنامه در فایروال ویندوز

شاید برای شما پیش آمده برای نصب نرم افزاری از شما خواسته شده است که دسترسی نرم افزار را به اینترنت ببندید. برای قرار دادن نرم افزار در فایروال ویندوز و بستن دسترسی برنامه به اینترنت، کافیست برنامه را در فایروال کامپیوتر قرار داده و تنظیم کنید دسترسی برنامه بلاک شود. برای بلاک کردن برنامه در فایروال ویندوز، مطابق با راهنمای ارایه شده در بالا وارد Windows Firewall with Advanced Security شوید. سپس بر روی گزینه‌ی Outbound rules و یا Inbound rules کلیک نمایید.
 تفاوت این دو گزینه در این است که شما می‌خواهید دسترسی ورود (Inbound) برنامه به سیستم عامل را و یا دسترسی خروج (Outbound) را تغییر دهید.
در این مقاله ما قصد داریم دسترسی خروج ترافیک را از یک برنامه ببندیم به همین علت روی Outbound کلیک می‌کنیم.


در مرحله بعدی بر روی New Rule از سمت راست پنجره کلیک می‌کنیم.


در پنجره‌ی جدید باز شده گزینه‌ی Program را انتخاب و Next را می‌زنیم


در گام بعدی از طریق زدن دکمه‌ی Browse فایل exe (فایل اجرایی) برنامه ای که قصد دارید در فایروال قرار داده تا بلاک یا باز کنید را یافته و انتخاب می‌کنید.


پس از انتخاب برنامه برای رفتن به مرحله‌ی بعدی بر روی Next کلیک نمایید. در گام بعدی باید تعیین کنید که می‌خواهید دسترسی برنامه ببندید (Block the connection) یا باز کنید (Allow the connection)


پس از تعیین بستن یا باز نمودن برنامه با زدن دکمه‌ی Next به مرحله‌ی بعدی بروید. در این مرحله باید تعیین کنید این رول که در حال تنظیم آن هستید برای چه پروفایل‌های فایروال باید فعال باشد.


پس از انتخاب Profile ها با زدن دکمه Next به مرحله پایانی می‌رویم. در مرحله‌ی پایانی برای رول نگارش شده یک نام انتخاب کرده و Finish را بزنید.


با زدن دکمه‌ی Finish رول شما فعال شده و دسترسی برنامه‌ی انتخاب شده به اینترنت با تصمیم شما باز یا بسته می‌شود.

پروفایل Windows Firewall چیست

در تنظیمات فایروال ویندوز ، Profileها گروهی از رول‌های فایروال هستند که بر اساس شبکه‌ای که سرور با آن در ارتباط است، تقسیم‌بندی شده‌اند.

گروه های پروفایل ویندوز فایروال

Domain Profile: این پروفایل زمانی استفاده می‌شود که سرور به یک دامین متصل است. معمولا این پروفایل باید محدودیت‌های کمتری داشته باشد، زیرا در این مرحله امنیت از قبل به خوبی اعمال شده است.

Private Profile: این پروفایل زمانی استفاده می‌شود که، سرور به یک شبکه خصوصی متصل است و مستقیما به اینترنت متصل نیست. در این شرایط معمولا سرور در پشت یک روتر یا یک فایروال سخت‌افزاری قرار دارد.

Public Profile: این پروفایل زمانی استفاده می‌شود که سرور مستقیما به یک شبکه عمومی متصل است.

Inbound و Outbound

از منوی سمت چپ در Windows Firewall می‌توانیم دو بخش اصلی را مشاهده کنیم: Inbound و Outbound.

اگر بخواهیم تفاوت Inbound و Outbound را بگوییم، همانطور که از نام آن‌ها مشخص است، اولی مربوط به ترافیک ورودی و دومی برای ترافیک خروجی است. به صورت پیش فرض هیچ محدودیتی روی ترافیک خروجی اعمال نشده است. معمولا تمرکز اصلی ما روی ترافیک ورودی است، پس بیشتر تنظیمات windows fireball مورد نظر در Inbound انجام خواهد‌شد. به صورت پیش فرض ترافیک ورودی بلاک می شود مگر اینکه در این بخش توسط یک رول مشخص ورود آن تعریف شده باشد.

زمانی که روی هر کدام کلیک کنیم، می‌توانیم رول‌های موجود را مشاهده کنیم. رول‌های فعال با یک تیک سبز زنگ مشخص هستند.

برای فعال کردن یک رول کافی است که روی آن کلیک راست کرده و گزینه enable را بزنید. همچنین غیر فعال کردن نیز با کلیک راست و انتخاب diable انجام می‌شود. برای مشاهده properties نیز، روی رول مد نظر کلیک راست کرده و گزینه properties را انتخاب کنید. با این کار می‌توانید مشاهده کنید که این رول دقیقا چه کاری را انجام می‌دهد. پورت‌هایی که محدود کرده‌است و یا برنامه‌هایی که مجاز به دریافت ترافیک هستند.

 

بیشتر بخوانید: wmi چیست

 

ایجاد یک رول در Windows Firewall

از منوی سمت چپ Inbound Rules را انتخاب کرده و سپس از منوی سمت راست گزینه New Rule را کلیک می‌کنیم. در صفحه جدید باز شده می‌توانیم انتخاب کنیم که این رول قرار است که برای یک پورت خاص و یک برنامه مشخص عمل کند، یا بر اساس یک رول از قبل ایجاد شده تنظیم شود. با توجه به اینکه هدف آشنایی است، از گزینه custom استفاده می‌کنیم، زیرا امکانات بیشتری در اختیارمان می‌گذارد.

در صفحه جدید می‌توانیم برنامه یا سرویسی که قصد داریم اجازه ورود ترافیک را از طریق آن برقرار کنیم، انتخاب کنیم. در تست خود گزینه All programs را انتخاب می‌کنیم، زیرا قصد داریم ترافیک برای تمامی برنامه‌ها برقرار باشد.

در این صفحه پورت یا پروتکل مورد نظر خود را می‌توانیم انتخاب کنیم. با باز کردن هر کدام از منوهای کشویی موجود، می‌توانیم گزینه‌های بسیاری را انتخاب کنیم. در این مثال، از TCP و پورت ۹۰۰۰ استفاده می‌کنیم.

در این صفحه می‌توانیم یک آدرس IP یا یک رنج از IPها را انتخاب کنیم که ورود ترافیک تنها از آن‌ها امکان پذیر باشد. در این مثال تنها امکان ورود ترافیک  از رنج ۱۹۲.۱۶۸.۰.۰/۲۴ را برقرار می‌کنیم.

در این مرحله باید مشخص کنیم که قصد بستن ترافیک یا باز کردن آن را داریم. با Allow the connection ترافیک باز شده و با انتخاب Block the connection ترافیک بلاک خواهد شد.

در این قسمت نیز می‌توانیم انتخاب کنیم که رول ایجاد شده در کدام پروفایل‌ها اعمال شود. به صورت پیش فرض تمامی پروفایل‌ها انتخاب شده‌اند.

در انتها نیز نامی برای رول ایجاد شده، انتخاب می‌کنیم. در صورت نیاز توضیحاتی نیز به آن اضافه می‌کنیم.

رول ایجاد شده با همان نام انتخابی ما در Inbound قابل مشاهده است.

 

خروج از نسخه موبایل