نحوه تنظیم چک لیست گوگل ادز
تجربه نشان داده است که افراد حرفه ای با داشتن چک لیستی از کارهایی که باید انجام دهند،بهترین خرجی و کمترین خطا را در انجام وظایف خود تجربه کرده اند. از همین رو در این مقاله قصد داریم تا به آموزش و تهیه راهنمای تنظیم چک لیست گوگل ادز بپردازیم.
پس از ورود به اکانت گوگل ادز و فعالسازی کمپین نوبت بررسی تنظیمات و متریکهای مختلف است. انجام این کار به چند دلیل مهم است:
- تصحیح اشتباهات احتمالی
- اطلاع از هزینهها و استراتژی تعریف شده
- توقف گروههای کم بازده و خنثی
- افزودن کلمات کلیدی مورد نیاز
- محدود کردن بخشهایی از کمپین به جهت بهبود عملکرد
در این مطلب قصد داریم با تهیه قویترین و کاملترین چک لیست برای تبلیغات گوگل به شما در زمینه بهبود عملکرد اکانت خود کمک کنیم. در ابتدا به بررسی شاخص های کلیدی عملکرد در گوگل ادز می پردازیم.
برای آگاهی از تعریف شاخص های کلیدی عملکرد می توانید مقاله kpi چیست را بخوانید.
بررسی شاخص های کلیدی عملکرد در گوگل ادز
۱- کلمات کلیدی
کلیدواژهها بخش مهمی از تبلیغات را شامل میشوند. کاربران تبلیغات شما را با استفاده از آنها جستجو کرده و مشاهده میکنند، پس به دقت تمامی کلمات کلیدی را بررسی کرده و در صورت نامرتبط بودن یک کلیدواژه آن را حذف کنید. حذف کلمات کلیدی نامرتبط شانس نمایش کلیدواژههای اصلی را افزایش داده و باعث میشوند نرخ تبدیل تبلیغ افزایش یابد. پیش از این درباره اینکه نرخ تبدیل چیست بسیار صحبت کرده ایم.
البته در بخش کلمات کلیدی توجه به نمره کیفیت کلیدواژهها و میانگین هزینه هر کلیک نیز دارای اهمیت بالایی است. کلیدواژههای با نمره کیفیت پایین، باعث تحمیل هزینه کلیکهای بالا به کمپین خواهند شد. در صورتی که از عملکرد آنها مطمئن نیستید از کلیدواژههای جایگزین استفاده کنید.
۲- سرچ ترمها
بعد از اینکه از کیفیت کیوردها مطمئن شدید، نوبت به بررسی جستجوهای کاربران میرسد. اینکه تبلیغات با چه عباراتی نمایش داده شده و کلیک گرفته است. اگر از حالتهای EXACT و PHARSE برای کلیدواژهها استفاده کردهاید احتمالا با لیست شلوغی مواجه نخواهید شد و کلمات سرچ شده مشابه کلیدواژههای تعریف شده در کمپین هستند.
اما اگر حالت کلیدواژههای شما BROAD یا BROAD MODIFIER تعریف شده است، با دقت عبارت های سرچ شده را بررسی کرده و کلمات نامرتبط که باعث دریافت کلیکهای هرز برای کمپین شده اند را در در قسمت Negative Keyword کمپین اضافه کنید.
۳- متن تبلیغ
پس از بررسی بخشهای مختلف کلمات کلیدی، مهمترین قسمت مربوط به متون تبلیغاتی است. اگر متنها دارای نرخ کلیک خوبی نیستند از متن جدید برای تبلیغات استفاده کنید. CTAهای جذاب میتوانند باعث دریافت کلیکهای بیشتر تبلیغ شوند. استفاده از متنهای متفاوت به شما در انتخاب بهترین متن تبلیغ کمک خواهد کرد.
۴- لندینگ پیج
اگر از کیفیت صفحات فرود اطمینان ندارید در اولین فرصت آنها را بررسی و ویرایش کنید. ضعف در طراحی، سرعت و رابط کاربری صفحه باعث میشود کاربران بلافاصله پس از کلیک بر روی تبلیغ، از سایت شما خارج شده و هزینههای تبلیغاتی شما سوخت شود.
یک لندینگپیج مناسب میتواند باعث افزایش نرخ تبدیل شده و کاربران جدید را به کاربران وفادار تبدیل کند. همچنین سرعت و محتوای لندینگپیج می تواند در کاهش و یا افزایش هزینه کلیکها موثر باشد.
۵- زمان نمایش
توجه به ساعات نمایش تبلیغ یکی از فاکتورهایی چک لیست گوگل ادز محسوب می شود که می تواند در صرفه جویی هزینه ها بسیار تاثیرگذار باشد. تنها در زمانی تبلیغات خود را به سایرین نمایش دهید که قادر به پشتیبانی کاربران باشید. فعالسازی ۲۴ ساعته تبلیغات بدون پشتیبانی مناسب، جز هدر دادن سرمایه نتیجه ای نخواهد داشت.
۶- بودجه روزانه
اگر با موارد زیر در کمپین خود مواجه شدهاید، بایستی به اندازه ای که نیاز است بودجه خود را افزایش دهید:
- در ساعات اولیه فعالسازی تبلیغ متوقف میشود.
- در کمپین از تعداد کلیدواژههای زیادی استفاده کردهاید.
- مجموع سقف هزینه کلیک کلیدواژهها، از بودجه روزانه بیشتر است.
۷- ریمارکتینگ
با فعالسازی ریمارکتینگ در اکانت خود میتوانید کاربرانی که قبلا از سایت شما بازدید کردهاند را مجددا به سایت خود دعوت کرده و نرخ تبدیل را افزایش دهید.
ریمارکتینگ یا بازاریابی مجدد از این جهت با اهمیت است که کاربران معمولا در اولین بازدیدشان از سایت، فرآیند خرید را بصورت کامل انجام نمی دهند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره راهنمای فعالسازی ریمارکتینگ می توانید به مقاله تهیه شد در وبلاگ ایران هاست مراجعه نمایید.
۸- بررسی پیشنهادات گوگل
یکی از بخشهایی که میتوانید با بررسی آن عملکرد اکانت خود را در کمترین زمان بهبود دهید تب Recommendation است. گوگل به طور خودکار اکانت را بررسی کرده و پیشنهاداتی به شما ارائه میدهد. البته انجام تمامی پیشنهادهای گوگل ضروری نیست و شما میتوانید با اختیار خود بهترین پیشنهادات گوگل را در اکانت اعمال کنید.
۹- اعتبار اکانت
یکی از بخشهایی که همواره نیاز است به آن توجه کنید میزان اعتبار باقیمانده در اکانت گوگل ادز است. اگر مبلغ باقیمانده اکانت از بودجه روزانه کمپینها کمتر است حتما اکانت خود را شارژ کنید. کمبود اعتبار در اکانت می تواند بر نحوه نمایش تبلیغات تاثیر گذارد.
۱۰- اکستنشن ها
افزونه ها از کاربردیترین بخش های تبلیغاتی در گوگلادز هستند. زیرا باعث برجسته تر شدن متن تبلیغ در بین نتایج شده و میتوانند نرخ کلیک تبلیغ را افزایش دهند. بهترین افزونه های گوگل ادز به ترتیب عبارتند از:
Promotion extension
Structured snippet extension
۱۱- مکان های نمایش تبلیغ
هراسی از محدود کردن تبلیغات نداشته باشید. اگر در گزارش Locations مناطقی وجود دارند که مورد نظر شما نیستند، در اسرع وقت آنها را Exclude کنید. نمایش گسترده تبلیغات جز هدردادن زمان و اعتبار اکانت نتیجهای نخواهد داشت.
برای بهینهسازی کمپین و حذف هزینههای اضافه مقاله کاهش هزینه ها در گوگل ادز را مطالعه کنید.
۱۲- اتصال اکانت به گوگل آنالیتیکس
با بررسی گزارشات گوگلادز می توانید به اطلاعت خوبی در رابطه با تبلیغات خود دست پیدا کنید اما کمبودهایی مانند میزان ماندگاری کاربران در صفحه و رفتار آنها پس از کلیک بر روی تبلیغ باعث می شود که ما به گوگل آنالیتیکس نیاز داشته باشیم.
آنالیتیکس می تواند رفتار کاربر پس از ورود به سایت را بررسی کرده و گزارشات بسیار مهمی در اختیار ما قرار دهد که با استفاده از آنها می توانیم نواقص احتمالی در لندینگپیجهای خود را بررسی و رفع کنیم.
سوالات متداول
اهداف تهیه چک لیست گوگل ادز چیست
انجام این کار به چند دلیل مهم است:
- تصحیح اشتباهات احتمالی
- اطلاع از هزینهها و استراتژی تعریف شده
- توقف گروههای کم بازده و خنثی
- افزودن کلمات کلیدی مورد نیاز
- محدود کردن بخشهایی از کمپین به جهت بهبود عملکرد
بررسی شاخص های کلیدی عملکرد در گوگل ادز
- کلمات کلیدی
- سرچ ترمها
- متن تبلیغ
- لندینگ پیج
- زمان نمایش
- بودجه روزانه
- ریمارکتینگ
- بررسی پیشنهادات گوگل
- اعتبار اکانت
- اکستنشن ها
- مکان های نمایش تبلیغ
- اتصال اکانت به گوگل آنالیتیکس