نماد سایتنماد سایت بلاگ ایران هاست

چک لیست اتاق سرور برای حفظ و نگهداری سرور

همانند هر کامپیوتری، سرور شما نیز نیاز به حفظ و نگهدرای دوره ای دارد. در این مقاله چک لیست اتاق سرور برای حفظ و نگهداری سرور که می بایست به صورت منظم بررسی شوند تا سیستم خود را صحیح و سالم نگهدارید معرفی شده اند. این یک لیست مختصر و مفید می باشد. تنها هدف این مقاله معرفی موارد بوده و قرار نیست به صورت اختصاصی بر هرکدام متمرکز شده و نحوه ی انجام آنها توضیح داده شوند. با در نظر گرفتن این موارد می توانید بروز مشکلات را در سرور خود به حد زیادی کاهش دهید.

فهرست این مقاله ( با کلیک روی هر عنوان به آن قسمت منتقل می شوید) پنهان

استاندارد های اتاق سرور

چک لیست نگهداری سرور

۱-  از کارکرد سیستم پشتیبان گیری خودکار خود اطمینان حاصل کنید

قبل از اینکه هرگونه تغییری در سیستم خود ایجاد کنید می بایست در ابتدا اطمینان حاصل نمایید که پشتیبان گیری شما به صورت صحیح کار کرده و نسخه های پشتیبان گیری شده قابل استفاده و کامل می باشند. پیشنهاد می شود قبل از اینکه اقدام به حذف داده های حیاتی خود کنید در ابتدا از صحت فایل های پشتیبان خود اطمینان حاصل نمایید. در حالیکه بر پشتیبان گیری تمرکز دارید، حتما در نظر داشته باشید که فایل های پشتیبان خود را در کجا ذخیره می کنید.

۲- بررسی مصرف دیسک 

سیستم اصلی خود را به عنوان سیستم ذخیره سازی آرشیو استفاده نکنید. لاگ های قدیمی، ایمیل ها و نسخه های نرم افزاری که دیگر استفاده نمی کنید را حذف کنید. پاک سازی سیستم از نرم افزارهای قدیمی تا حد زیادی به بهبود سطح امنیتی سرور مجازی کمک می کند. هرچه داده کمتری وجود داشته باشد بدان معنا است که هنگام بروز مشکلات برای دیسک امکان بازگردانی سریعتر وجود خواهد داشت. اگر مصرف شما بیش از ۹۰ درصد از حجم دیسک است، یا مصرف را کاهش دهید یا فضای بیشتر به آن اضافه کنید. اگر پارتیشن شما به ۱۰۰ درصد برسد، ممکن است سرور شما دیگر به درخواست های شما پاسخی ندهد و از کار بیافتد. در هنگام بروز چنین موقعیتی حتی ممکن است جداول دیتابیس های شما هم خراب شوند و داده هایی را از دست بدهید.

۳- نحوه بررسی هشدار های مربوط به RAID ها به چگونه است؟

اگر شما از RAID استفاده می کنید (که باید استفاده کنید)، سیستم اطلاع رسانی خطای RAID را می بایست به صورت دوره ای بررسی کنید تا مطمئن شوید سیستم RAID شما به صورتیکه می بایست در حال کارکرد است. خیلی از سطوح RAID تنها بروز خطا در یک دیسک را تحمل می کنند اگر یک هشدار RAID را از دست بدهید ممکن است یک تغییر دیسک ساده تبدیل به یک خطای فاجعه بار شود.

به شما پیشنهاد می شود برای کسب اطلاعات در حوزه تکنولوژی raid چیست مقاله ما را مطالعه نمایید.

۴- اهمیت بروزرسانی سیستم عامل 

بروز رسانی های سیستم عامل چه از ویندوز استفاده کنید و چه سیستم عامل های یونیکسی به صورت مرتب توسط توسعه دهندگان آنها منتشر می شوند. پیشنهاد می شود همواره اقدام به بروزرسانی روزانه نمایید. اگر بروز رسانی خودکار ندارید، همواره سیستم عامل خود را برای بروز رسانی های حیاتی بررسی کنید. می توانید مشترک خبرنامه های مربوطه شوید تا از بروز رسانی های حیاتی که منتشر می شوند آگاه شوید.

۵- کنترل پنل خود را بروز رسانی کنید

اگر شما از یک کنترل پنل میزبانی یا سرور استفاده کنید، اطمینان حاصل کنید که همیشه بروز رسانی شده باشد. بعضا ممکن است این بروز رسانی تنها شامل خود کنترل پنل نباشد بلکه شامل نرم افزاری که کنترل می کند هم بشود. به عنوان مثال در کنترل پنل WSP شما می بایست نسخه ی PHP را دستی بروز رسانی کنید تا مشکلات شناسایی شده برطرف شوند. تنها بروز رسانی کنترل پنل برای رفع مشکلاتی که بر اثر نرم افزار های ثانویه مانند وب سرور رخ می دهند کافی نیست.

۶- بروز رسانی برنامه ها 

خیلی از مشکلات امنیتی که بروز پیدا می کنند به علت برنامه های تحت وب منسوخ شده می باشند. بعد از اینکه سرور خود را بروز رسانی کردید می بایست حتما برنامه های تحت وب خود را نیز بررسی کرده و در صورت نیاز آنها را بروز رسانی کنید.

۷- بررسی ابزارهای مدیریت از راه دور 

اگر سرور شما در محل استیجاری قرار دارد یا از یک شرکت میزبان آنرا تهیه کرده اید، شما ممکن است لازم باشد از صحت کارکرد ابزار مدیریت از راه دور سرور خود اطمینان حاصل نمایید. ابزاری مانند دسترسی ریموت . پنل روشن خاموش کردن سرور را می توان به عنوان نمونه معرفی کرد. شما باید مطمئن باشید که وقتی به این ابزار نیاز دارید (که تنها راه دسترسی شما به سرور است) همواره فعال و آماده استفاده می باشند.

۸- خطاهای سخت افزاری را بررسی کنید

شما می بایست لاگ های مربوطه را بررسی کنید تا هرگونه نشانه ای از مشکل سخت افزاری را شناسایی کنید. هشدار های زیاد گرم شدن، مشکل خواندن دیسک، خرابی شبکه و غیره ممکن است آغاز کننده ی بروز مشکلات سخت افزاری باشند. این موارد نادر هستند اما ارزش بررسی را دارند. مخصوصا اگر سیستم شما همانند چیزی که باید عملکرد مناسب ندارد.

۹- بهره وری سرور را بررسی کنید

مواردی مانند دیسک، CPU، Ram و مصرف شبکه را بررسی کنید. اگر در حال نزدیک شدن به حدود حداکثر هستید، ممکن است نیاز باشد که اقدام به ارتقا سرور یا مهاجرت به سرور دیگری کنید.

۱۰- بررسی حساب های کاربری کاربران

اگر تغییراتی در کارمندان خود داشتید، مشتری های شما کنسل شده اند یا دیگر کاربرانی تغییر کرده اند، شما می بایست فایل های مربوط به این کاربران را از سیستم خود حذف کنید. ذخیره سازی سایت های قدیمی و کاربران مربوط به آنها هم ریسک امنیتی ایجاد می کند و هم امکان بروز مشکلات حقوقی نیز دارد. با توجه به قراردادهای سرویس خود، شما ممکن است حق نگهداری از اطلاعات کاربران را پس از انقضای قرارداد آنها نداشته باشید.

۱۱- تغییر رمزهای عبور

پیشنهاد می شود هر ۶ یا ۱۲ ماه اقدام به تغییر تمامی رمز های عبور نمایید، مخصوصا اگر رمز عبور را برای حفظ و نگهداری سرور به شخص دیگری داده اید.به شما پیشنهاد می شود برای کسب اطلاعات در حوزه ساخت پسورد پیچیده مقاله اختصاصی ما را مطالعه نمایید.

۱۲- امنیت سیستم را بررسی کنید

پیشنهاد می شود امنیت سرور خود را به صورت دوره ای تحت بررسی قرار دهید. ابزارهای متختفی برای این کار وجود دارند، این ابزار ها همانند بررسی دوره ای پزشک می باشند و تمام موارد امنیتی سرور را اسکن کرده و ارزیابی می کنند. انجام این نوع بررسی ها حداقل ۴ بار در سال الزامی می باشند.

خروج از نسخه موبایل