بکاپ گیری وردپرس به چه درد ما می خورد؟ چرا باید از وردپرس بکاپ بگیریم؟ یکی از مباحثی که همیشه در رابطه با سایت های وردپرسی مطرح می شود، بکاپ گیری وردپرس است. جالب است بدانید در بسیاری از مواقع استفاده از بکاپ وردپرس ممکن است برای کسب و کار شما بسیار حیاتی باشد. در واقع بکاپ گیری wp سبب می شود در موارد احتمالی شما نگران از دست رفتن اطلاعات نباشید. در این مقاله قصد داریم آموزش بکاپ گیری wordpress به شما ارائه دهیم.
دلیل اهمیت بک آپ گرفتن از سایت وردپرس
شاید اولین سوال ایجاد شده برای شما این باشد که اساسا چرا باید از وردپرس بکاپ بگیریم؟ هنگامی که از سایت وردپرس خود بکاپ داریم اگر به هر دلیل مانند از بین رفتن هارد سرور سایت، ویروسی شدن سایت، اشتباهات سهوی و … اطلاعات سایت ما از بین برود، دیگر جای نگرانی وجود ندارد و به راحتی میتوان کلیه اطلاعات را بازگردانی کرد. در ادامه نحوه بکاپ گرفتن از سایت وردپرس با روش های مختلف را می خوانید اما اغلب شرکت های ارائه دهنده هاست به صورت اتوماتیک از سایت بک اپ می گیرند. همچنین برای خرید هاست وردپرس پرسرعت می توانید از سرویس های ایران هاست استفاده نمایید.
آموزش بکاپ گیری از سایت وردپرس به صورت دستی
بک آپ گرفتن از وردپرس به صورت دستی دو مرحله دارد.
- ذخیره کردن فایلهای مورد نیاز
- ذخیره کردن اطلاعات دیتابیس
هنگام بکاپ گیری هر دو باید بکاپ گرفته شوند و در هنگام بازگردانی نیز هر دو باید بازگردانی شوند.
برای بکاپ گیری دستی در وردپرس از فایلها یک راه حل بسیار ساده وجود دارد. شما می توانید به سی پنل یا دایرکت ادمین مراجعه کنید و سپس تمامی فایل های مورد نیاز را که درون فولدر public_html قرار دارند با استفاده از امکانات فایل منیجر به صورت فایل زیپ درآورده و آن ها را دانلود کنید.
بکاپ گرفتن از وردپرس با استفاده از پروتکل FTP
لازم است بدانید راه حل دیگری نیز برای بکاپ گیری از فایلها وجود دارد. برای این امر میتوانید به پروتکل FTP سایت خود وصل شوید. البته برای انجام این کار به یک FTP Client احتیاج دارید. با کمک آن میتوانید به راحتی به سرور سایت وصل شده و فایلهای مورد نظر را دریافت کنید. لازم است بدانید برای داشتن FTP Client میتوانید نرم افزار FileZilla را دانلود و نصب کنید. ftp چیست را در مقالات دیگر بخوانید.
حال شما میتوانید با استفاده از نام کاربری و پسورد و پورت مورد استفاده سایت به راحتی به سرور سایت متصل شده و اطلاعات لازم را از آن جا بردارید.
برای گرفتن بکاپ دیتابیس میتوانید به کنترل پنل هاست خود وارد شوید اگر با انواع کنترل پنل هاست آشنا نیستید مقاله کنترل پنل هاست چیست را بخوانید. حال در این قسمت وارد بخش Backup شوید. در این بخش قسمتی وجود دارد که به شما کمک می کند از دیتابیس MySQL یک بکاپ را دانلود کنید. برای کسب اطلاعات در حوزه کاربرد MySQL چیست؟ به شما پیشنهاد می شود مقاله اختصاصی ما را مطالعه نمایید.
آموزش بکاپ گیری از وردپرس با استفاده از پلاگین UpdraftPlus
این پلاگین یکی از محبوب ترین افزونه بکاپ وردپرس است که می توان با استفاده از آن عملیات بکاپ گیری وردپرس را انجام داد. با استفاده از این پلاگین شما میتوانید کلیه اطلاعات بکاپ گیری شده را در فضاهای معتبر ابری مانند دراپ باکس، گوگل درایو، وان درایو مایکروسافت و … و یا حتی در در ایمیل خود به راحتی ذخیره کنید. نکتهی قابل توجه و جالب که لازم است در رابطه با این پلاگین بدانید این است که این پلاگین می توانید به صورت زمان بندی های مشخص کلیه اطلاعات را بکاپ گیری کند.
برای این که بتوانید این پلاگین را نصب کنید کافی است ابتدا به به قسمت افزونه های وردپرس وارد شوید. حال روی افزودن افزونه کلیک کنید. اگر توجه کنید در این صفحه در در سمت چپ بالای صفحه یک ابزار جستجو را مشاهده می کنید. در این ابزار جستجو کافی است UpdraftPlus را سرچ کنید. حال روی این پلاگین کلیک کرده و نصب را انجام دهید. حال بعد از نصب افزونه آن را فعال کنید.
تنظیمات پلاگین UpdraftPlus
برای این که بتوانید از پلاگین مورد نظر استفاده کنید کافی است به تنظیمات وردپرس بروید و سپس روی UpdraftPlus Backups کلیک کنید. در این صفحه شما میتوانید بکاپ های قدیمی و یا بکاپ جدید را مشاهده کنید. شما می توانید با کلیک روی گزینه Backup Now در همان لحظه از سایت خود بکاپ گیری کنید.
باید بدانید همان طور که گفتیم این افزونه امکانی را به شما می دهد که بتوانید به صورت خودکار از سایت خود بکاپ گیری کنید. برای این کار میتوانید به قسمت تنظیمات وارد شوید و سپس گزینه File Backup Schedule را از حالت Manual خارج کرده و روی حالت دیگری قرار دهید. این امر سبب می شود پلاگین مطابق با زمان بندی درخواست شده توسط شما عملیات بک آپ گیری از وردپرس را به صورت خودکار انجام دهد. البته لازم است یادآوری کنیم بعد از انجام تغییرات حتما تغییرات خود را ذخیره کنید.
حال نوبت آن است که در همان بخش تنظیمات انتخاب کنید که اطلاعات بکاپ گیری شده در کجا ذخیره شوند. شما می توانید روی آیکون مورد نظر کلیک کنید. حال یک لینک به شما نمایش داده می شود. در این لینک شما باید مراحل احراز هویت را انجام دهید. در پایان شما باید روی دکمه ی Complete Setup کلیک کنید تا تنظیمات فضای ابری به پایان برسد.
بازگردانی بک آپ وردپرس با افزونه UpdraftPlus
حال اگر بخواهیم بکاپ های مورد نظر را با افزونه UpdraftPlus بازگردانی کنیم راه حل چیست؟ برای آن که بتوانید با استفاده از این افزونه بکاپ وردپرس را بازگردانی کنید کافی است به قسمت Existing Backups بروید. در این قسمت میتوانید کلیه بکاپ هایی که از ابتدا تا به حال از سایت شما گرفته شده است را مشاهده کنید. برای بازگردانی روی بکاپ مورد نظر کلیک کرده و دکمه Restore را فشار دهید. حال در باکس باز شده می توانید انتخاب کنید کدام بخش ها بازگردانی شوند. همچنین می توانید انتخاب کنید تمامی بخش ها یعنی قالب ها، افزونه ها و … به صورت کامل بازگردانی شوند.