میزبانی وب

VDS چیست و تفاوت آن با VPS

اگر مالک یک وب سایت فروشگاهی و یا یک سامانه خدماتی یا هر گونه سرویسی هستید که در فضای اینترنت فعالیت می کند و به تازگی به سطحی از بازدید رسیده‌اید که یک هاست اشتراکی دیگر جواب گوی نیاز شما نیست، وقت مهاجرت به یک سرور اختصاصی مجازی فرا رسیده است. در این مرحله قطعا بر سر یک دو راهی ناخواسته قرار می گیرید که VPS بخرم یا VDS؟ برای اینکه بدانید vds چیست و تفاوت vps و vds چیست، با ما همراه باشید.

سه مفهوم اصلی در میزبانی:

  • هاست اشتراکی
  • سرور اختصاصی مجازی
  • سرور اختصاصی

سه مفهوم اصلی در میزبانی

در مبحث میزبانی وب و هاست با سه مفهوم اصلی مواجه خواهیم شد که پیش از پرداختن به مقایسه VPS و VDS باید به آنها بپردازیم. این سه مفهوم عبارتند از:

هاست اشتراکی

این مفهوم به نوعی از میزبانی اشاره دارد، که در آن وب سایت و یا سرویس شما تمام منابع مورد استفاده از جمله RAM، CPU، Disk و… را با سایر وب سایت‌­های موجود در یک سرور مشترک است، و بسته به شرکت میزبان و نوع پلان­بندی اعمال شده، این مقادیر متفاوت است. میزبانی اشتراکی نسبت به سایرین از نظر اقتصادی به صرفه تر بوده، و مناسب وب سایت­‌هایی با بازدید پایین هستند.

هاست اشتراکی

سرور مجازی VPS 

vps چیست؟ این نوع از سرورها با استفاده از ابزار مجازی ساز یا Hyper-visor، که بر روی یک dedicated server نصب و راه اندازی شده است، ساخته می­‌شوند. با این روشِ مجازی سازی، منابع سرور اصلی به چند سرور کوچکتر که در آن سرور اصلی میزبانی و یا هاست می­‌شوند اختصاص داده می­‌شود، و هر سرور کوچکتر در اختیار مشتری قرار می‌­گیرد.

این نوع از سرورها (با توجه به میزان منابع اختصاص داده شده)، مناسب وب سایت‌­ها و سرویس­‌هایی با بارکاری و بازدید متوسط هستند، و از نظر هزینه نسبت به هاست­‌های اشتراکی نیز گرانتراند. همچنین لوکیشن و موقعیت این سرور ها، گزینه ای بسیار تاثیر گذار در انتخاب مناسب است اگر برای انجام کارهای ترید نیاز به یک ای پی ثابت دارید vps برای ترید بهترین انتخاب است. یک سرور مجازی ایران و یا سرور مجازی کانادا معایب و مزایای خاص خود را دارد.

سرور اختصاصی

همانطور که از نام مشخص است، یک سرور با سخت افزار مشخص بوده که مناسب سرویس‌­های enterprise است، و بالاترین performance و پردازش را می توان از این سرورها دریافت کرد، و از نظر هزینه نیز در بالاترین رده قرار دارند.

سرور اختصاصی چیست

VDS چیست؟

پیش از اینکه به سرور اختصاصی مجازی بپردازیم، بیایید اول با مفهوم مجازی سازی آشنا شویم.

مجازی سازی چیست؟ یک تکنولوژی‌ست که با پیدایش آن تعاریف بسیاری، از جمله نحوه ارائه هاستینگ و میزبانی وب دچار تغییرات بزرگی گردید. با انواع مجازی سازی سرور امکانی فراهم شد که، بتوان یک سرور را به بخش­‌های کوچکتری تقسیم کرد، و هر بخش کوچکتر با داشتن سیستم عامل مختص خود از منابعی که توسط سرور اصلی تامین می شود، برخوردار گردد. بدین طریق بهره وری سرورها افزایش پیدا کرده و با وجود چندین سرور، استفاده از چندین سناریو مختلف براساس نیاز کاربران فراهم شد.

یکی از نتایج کاربردی این امر، امکان ارائه مستقیم سرورهای مجازی سازی شده تحت عناوین VDS یا VPS بوده است. در این نوع سرویس‌دهی، دسترسی کامل و روت به سرور در اختیار کاربر قرار می گیرد که به این ترتیب می تواند تمام تنظیمات مد نظر خود را بدون هیچ محدودیتی در سرور اعمال کند. امری که در یک هاست اشتراکی ممکن نبوده، و تمام کاربران ملزم به استفاده از تنظیمات یکسان هستند، و در صورت استفاده از یک سرور اختصاصی نیز هزینه‌ی بسیاری را متحمل می شوند.

تفاوت vps با vds چیست؟

در مراحل آغازین ارائه، مجازی سازها، تنها امکان پشتیبانی از سرورهای VDS، که کوتاه شده Virtual Dedicated Server است، را داشتند. در ادامه، به مرور امکان ایجاد و پشتیبانی از سرورهای VPS، که مخفف عبارت Virtual Private Server است، به آن‌ها اضافه شد، که این مورد با اقبال عمومی زیادی نیز همراه گردید، زیرا در بحث مدیریتی امکان استفاده بهینه تر از منابع سرور را برای مدیران سرورها فراهم کرد.

در عمل اگر اقدام به ترجمه مستقیم هرکدام از عبارت­‌های یاد شده کنیم، به نتیجه مشخصی نخواهیم رسید، زیرا هردو معانی یکسانی را باز می گردانند. پس باید از نظر مفهومی قدری دقیقتر شویم.

تفاوت vps با vds چیست ؟

دقت کنید که به هنگام خرید VPS، منابع سرور اصلی به صورت Pool شده در اختیار تمام سرورها (ماشین‌های مجازی) ایجاد شده قرار داده می شود. به این ترتیب می توان بیشتر از توان اصلی سرورِ هاست اقدام به ایجاد ماشین مجازی کرد.

در واقع مدیر سرور اینطور در نظر می­‌گیرد که تمامی سرورها هم زمان در حالت اوج مصرف خود نخواهند بود. در VDS شرایط متفاوت است؛ منابع اختصاص داده شده به هر سرور کاملا ثابت خواهند بود، و امکان ایجاد ماشین مجازی بیشتر از توان سرور ممکن نیست.

در مثالی عملی این تفاوت را بیشتر باز می کنم؛ سرور میزبانی داریم که ۱۶ گیگابایت رم و CPU آن ۱۶ هسته دارد. من قصد ایجاد ۴ سرور مجازی را به روش VDS دارم. بدین ترتیب به هرکدام از سرورها ۴ گیگابایت رم و ۴ هسته CPU اختصاص می­دهم. از آنجا که سناریو مورد استفاده ایجاد سرور با منابع کاملا اختصاصی است، در زمان کارکرد این سرورها منابع از سرور اصلی کم شده و دیگر در دسترس استفاده برای هیچ مورد دیگری نخواهد بود.

اما در روش VPS، می توان در این سرور، به عنوان مثال ۵ ماشین مجازی با ۴ گیگابایت رم و ۴ هسته CPU ایجاد کرد، زیرا منابع سرور هاست درصورت نیاز به آن سرورها اضافه خواهد شد.

تفاوت vps با vds چیست ؟

تا به اینجا از پرسش های vds چیست و تفاوت آن با VPS گذشتیم. و وقت آن است که به مزیت های اصلی VDS بپردازیم

مزیت اصلی VDS

مزیت اصلی VDS این است که هر چقدر سایر سرورهای مجاور منابع مصرف کنند، شما در سرور خود هیچگونه تاثیر منفی مشاهده نخواهید کرد، زیرا منابع سرور اختصاصی مجازی شما کاملا fix شده هستند. از آنجا که در این سناریو امکان ایجاد ماشین مجازی نسبت به VPS محدود است، پس عملا برای شرکت ارائه دهنده هزینه­‌ی بیشتری در بر دارد.

در ایران هاست، از آنجا که اولویت اول همیشه پایداری و کیفیت سروریس‌های ارائه شده بوده است، تمامی سرورهای اختصاصی مجازی ارائه شده، همانند سرورهای مجازی ایران و سرور مجازی کانادا به صورت Virtual Dedicated Server مجازی سازی شده اند. بدین ترتیب کاربران ما کوچکترین خللی در سرور مجازی خود در صورت کمبود منابع در سرور اصلی مشاهده نخواهند کرد، و پایداری سرویسشان تضمین شده است.

VDS ها قابلیت ارتقای سریع و مقرون به صرفه ای دارند و بدون نیاز به خرید و تغییر در سخت افزار، قابل ارتقا هستند.

 

۵ دلیل اصلی برای انتخاب VDS چیست ؟

در این بخش به این مبحث میپردازیم که دلایل انتخاب VDS چیست و چه مواردی از اهمیت بالایی برخوردار است.

5 دلیل اصلی برای انتخاب VDS چیست ؟

۱-مدیریت هزینه 

انتخاب سرور اختصاصی در شرکتهای کوچک و متوسط رو به رشد ممکن است که اقتصادی نباشد و به همین دلیل انتخاب VDS در عین اقتصادی بودن کاملا تمامی دسترسی های مورد نیاز را به شرکت های رو به رشد ارائه می دهد.

۲-امنیت در vds

هنگامی که شما از VDS در سازمان خود استفاده می کنید، به دلیل عدم اشتراک منابع شما با دیگر کاربران ریسک امنیتی شما کاملا پایین تر است و همچنین با توجه به نیازهای شرکت خود می توانید Firewall سرور خود را کاملا بهینه و سفارشی نمایید تا از حداکثر امنیت بهرمند شوید. (به طور مثال می توانید فقط به IP های شرکت خود این اجازه را بدهید که به ایمیل شما دسترسی داشته باشند.)

 

 

۳-قدرت کنترل بالاتر

در VDS شما با توجه به دسترسی بالاتر به منابع می توانید به طور کامل بهینه سازی و سفارشی سازی انجام دهید و همچنین با ورود به بخش Admin سرور خود، تنظیمات سرور خود را بهینه نمایید.

۴-پشتیبانی بهتر به کاربران

با توجه به دسترسی های بیشتر در VDS شما می توانید به راحتی نسبت به تغییرو پشتیبانی کاربران خود اقدام نمایید و با توجه به نیاز هر کاربر می توانید سرویس خود را برای هر کاربر در شرکت/شبکه خود سفارشی نمایید.

حال که مفهوم VDS چیست آشنا شدید و می دانید که مزیت ها و تفاوت آن با VPS در چیست، تصمیم گیری بر عهده شما می باشد. قطعا پیشنهاد ما تهیه سرویس‌­های VDS است، زیرا هیچگاه کیفیت یک سرور VPS قابل تضمین نبوده و ارزش هزینه و زمان صرف شده برای آن را نخواهد داشت. پس، هوشمندانه انتخاب کنیم!به شما پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه تفاوت سرور مجازی و اختصاصی مقاله ما را مطالعه نمایید.

سیاوش غلامی

مدیر سرور ایران هاست - کارشناس ICT

‫۱۰ دیدگاه ها

  1. با سلام و سپاس از شما
    سرور های vds با سیستم عامل ویندوز امکان ریموت شدن و انجام کار های عمومی را دارا هستند؟ و آی پی های که هر سرور دریافت می کند با توجه به لوکیشن آن واقعی و ثابت است ویا این که خروجی از vpn و مجازی می باشد؟

  2. سلام یک سوال دارم

    ایا ارائه دهندگان سرور مجازی میتوانند به سرور مجازی مشتریان خود و محتواهای انان دسترسی داشته باشند؟اگر دسترسی دارند این کار خطرناک نیست و امنیت را به خطر نمی اندازد؟

    1. سلام صبای عزیز. بسته به زیرساخت استفاده شده برای مجازی سازی، موردی که می فرمایید تا حدی امکان پذیره. این مورد رو هم در نظر داشته باشید که در مفاهیم امنیت، دسترسی فیزیکی به یک دستگاه برابر با داشتن کنترل کامل روی اون دستگاهه. با توجه به این موردی که گفتم شما حتی اگر سرور اختصاصی هم داشته باشید و اون رو collocate کرده باشید، میزبان شما امکان دسترسی به اطلاعات شما رو خواهد داشت. تصمیم گیری در مورد اعتماد یا عدم اعتماد به میزبان دیگه بر می‌گیرده به تجربه شما و تعهداتی که میزبان به شما میده. این مورد رو هم در نظر داشته باشید که رمزنگاری اطلاعات و هارد دیسک سرور مجازی یا اختصاصی، تا حد زیادی این نگرانی شما رو برطرف می‌کنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا