اگر بالاخره آماده شدهاید که وب سایت و پروژهی تحت وب خود را راه اندازی کنید و یا پروژهی فعلی خود را گسترش دهید، قطعا با گزینهی خرید VPS (سرور مجازی) روبرو شدهاید. برای عموم وب سایتها و پروژههای تحت وب یک هاست اشتراکی کافی است، اما چه زمانی می بایست به فکر ارتقا و مهاجرت از سرویسهای اشتراکی میزبانی باشید و برای خریدVPS اقدام کنید؟
همیشه به همراه انتخابهای مهم، چالش های جدیدی نیز ظاهر میشوند. در ابتدا ما بررسی میکنیم که سرور مجازی VPS به صورت کلی چیست، و سپس مواردی که به خاطر آنها باید به فکر ارتقا و مهاجرت باشید را مطرح خواهیم کرد.
سرور مجازی یا VPS چیست؟
سرور مجازی یا Virtual Private Server که به اختصار VPS نامیده میشود در واقع یک سرور اختصاصی قدرتمند است که با نرم افزارها و تکنولوژیهای مجازی سازی به چند تکه کوچکتر در قالب سرورهای مجازی تقسیم شده است. این قطعههای کوچکتر منابع اختصاصی (RAM، CPU و Disk) خود را دارند.
چه زمانی باید به فکر خرید سرور مجازی VPS باشید؟
برای آنکه بتوانید تعیین کنید چه زمانی وب سایت یا پروژهی شما برای ارتقا به سرور مجازی آماده است، و زمان خرید سرور مجازی VPSبرای شما فرا رسیده است می توانید ۸ مورد و نشانهی زیر را ملاک زمان ارتقا و مهاجرت به VPS در نظر بگیرید.
۱- نگران امنیت سایت خود هستید
اگر شما نیاز به امنیت مضاعف برای وب سایت و پروژهی خود دارید و نیاز به پیاده سازی سیستمهای مانیتورینگ پیشرفته جهت حصول اطمینان از عملکرد، لازمهی تجارت شماست، میتوانید به ارتقا فکر کنید. شما با vps خرید می توانید منابع قابل اطمینانی را در اختیار داشته باشید و امنیت وب سایت و پروژهی خود را همانطور که انتظار دارید فراهم نمایید.
۲- ترافیک در حجم بالا دریافت می کنید
اگر به تازگی وب سایت خود را راه اندازی کردهاید و ترافیک قابل توجهی از بازدیدکنندگان ندارید، بهتر است سرویسهای میزبانی اشتراکی را مد نظر بگیرید. اما اگر بازدیدکنندگان وب سایت شما پیوسته در حال افزایش هستند، بهتر است به فکر ارتقا باشید. در یک تجارت آنلاین کند شدن و در بعضی مواقع از دسترس خارج شدن وب سایت به دلیل کمبود منابع یک نقطه ضعف بزرگ محسوب می شود. به همین علت اگر پیش بینی می کنید تعداد بازدیدکنندگان شما قرار است زیاد شود، قبل از بروز مشکل به فکر خرید سرور vps باشید.
۳- وب سایت شما همیشه کند است
سرویسهای میزبانی اشتراکی برای وب سایتهایی که RAM زیاد مصرف میکنند ایجاد نشدهاند. زمانی که وب سایت شما رشد میکند و محتوای بیشتر و بیشتری به وب سایت اضافه میشود، شما متوجه کاهش سرعت بارگذاری در وب سایت میشوید. هر زمان که این اتفاق رخ داد، میبایست به فکر ارتقا و خرید سرور مجازی VPS باشید.
۴- فروشگاه آنلاین دارید
زمانی که به فکر پیاده سازی یک فروشگاه آنلاین هستید، باید سرویسهای میزبانی اشتراکی را فراموش کنید. زیرا با یک سرور مجازی شما هم امنیت و هم سرعت بیشتر خواهید داشت، که لازمهی هر فروشگاه آنلاین است. این مورد زمانی پررنگتر میشود که اطلاعات کاربران شما برایتان با اهمیت باشد و بخواهید کاملا از اطلاعات حساس آنها حفاظت نمایید. در چنین سناریویی، امنیتی بیشتر از یک سرویس میزبان اشتراکی را نیاز خواهید داشت.
۵- نیاز به نصب نرم افزار خاص دارید
سرویسهای میزبانی اشتراکی برای وب سایتهایی که طراحی استاندارد دارند و نیازهای فنی خاصی ندارند، ایدهآل است. اما اگر به نقطه ای از تجارت خود برسید که نیاز به سفارشی سازی سرور خود را داشته باشید و نرم افزارهای خاصی میبایست به وب سایت شما سرویس دهند، باید به فکر تغییر ماهیت سرویس خود به سرورهای مجازی باشید.
۶- با خطاهای سروری مواجه می شوید
آیا با خطاهای «Service unavailable» مواجه میشوید؟ یا خطاهای ۵۰X زیاد میبینید؟ اینها نشانهی این امر هستند که سرویس میزبانی اشتراکی شما منابع کافی برای سرویس دهی به وب سایت شما را ندارد. حال اگر شما یک تجارت آنلاین دارید، نمیتوانید مشتریان خود را به خاطر این خطاها از دست بدهید. در همین راستا بهترین گزینه برای وب سایت شما میتواند سرور مجازی VPS با منابع RAM و CPU اختصاصی باشد.
۷- بودجهی محدود دارید
واقعیت این است که برای وب سایتها و تجارتهای آنلاین بزرگ همیشه بهترین گزینه سرور اختصاصی است که در واقع پاسخی است برای تمام مشکلاتی که بالاتر اشاره شد. اما عملا همهی کسب و کارها بودجه کافی برای تهیه سرورهای اختصاصی گران قیمت را ندارند. به همین دلیل اگر شما نیاز به امنیت بیشتر، RAM بیشتر و CPU بیشتر دارید و هزینهی سرویس نیز برای شما ایجاد محدودیت میکند، بهترین گزینه برای کسب و کار شما سرور مجازی VPS خواهد بود.
۸- طراح وب سایت هستید
اگر بخشی از کاری که شما برای مشتریان خودتان انجام میدهید طراحی وب سایت است، تهیه سرویسهای میزبانی اشتراکی متعدد اقدامی مقرون به صرفه نیست. همچنین مدیریت این سرویسها نیز میتواند برای شما دشوار باشد. با یک سرور مجازی VPS میتوانید دامنههای نامحدودی را در یک سرور میزبانی کرده و به هر پروژهی خود منابع کافی جهت عملکرد مطلوب را تخصیص دهید.
در ادامه پیشنهاد می شود مقاله ما در مورد اینکه هاست اشتراکی چیست را مطالعه نمایید.