سرور اختصاصی چیست؟ ( تفاوت آن با سرورهای مجازی در چیست؟ )
در ابتدا بایستی گفت ممکن است پس از سپری شدن مدتی از زمان بارگذاری وب سایت خود که بر روی یک سرویس اشتراکی میزبانی میشود، با کندی سرعت نمایش مواجه شوید. یا از طرفی دیگر با توجه به خزش صفحات سایت (Crawl) توسط موتورهای جستجو ترافیک بالایی به سرور میزبان وارد شود، اما قطعیهای مکرری بر روی سایت مشاهده نمایید. با بررسی علل بروز این موارد با مدیر سایت یا شرکت ارائه دهنده سرویس میزبانی خود، این پاسخ را دریافت میکنید که سرویس میزبانی فعلی شما نیاز به تغییر دارد و پیشنهاد تهیه سرور به صورت اختصاصی به دلیل در اختیار بودن منابع به شما ارائه خواهد شد.
مفهوم تهیه سرور به صورت اختصاصی چیست؟
در dedicated server یا سرور به صورت اختصاصی منابع بهصورت کاملا اختصاصی در اختیار وب سایتی خواهد بود که بر روی سرور قرار میگیرد. سرور اختصاصی در دو نوع اصلی مجازی و سرور اختصاصی ایران و خارج ارائه میشوند که بسته به نیاز وب سایت از لحاظ عملکرد، قدرت سختافزاری، هزینه و… توسط کاربر انتخاب خواهند شد.
زمانیکه وب سایت شما نیز با کمبود منابع مواجه شد و از میزبان خود پیشنهاد تهیه سرور به صورت اختصاصی را دریافت کردید، این سوال به ذهن شما خطور خواهد کرد که تفاوت سروری که کاملا اختصاصی است و سرور مجازی چیست؟ کدامیک جهت میزبانی وب سایت من مناسبتر خواهد بود؟
منظور از کاملا در اختیار بودن منابع در سروری که اختصاصی می باشد چیست؟
در یک سرور کاملا اختصاصی منابع به صورت کاملا اختصاصی در اختیار وب سایت یا نرمافزار شما قرار میگیرد تا هر آنچه دوست دارید بر روی آن قرار دهید و هیچکدام از امکانات سرور بهصورت مشترک با کاربر یا سرور دیگری نخواهد بود.
نحوه مدیریت سرویس قرار داده شده در اختیار کاربران در سرورهای اختصاصی دقیقا مانند سرورهای مجازی است. یعنی کاربر با استفاده از ابزار مدیریت از راه دور میتواند به سیستم عامل سرور مورد نظر متصل شده و آن را مدیریت نماید. اما در خصوص منابع سختافزاری یک تفاوت عمده بین سرورهای مجازی و اختصاصی وجود دارد.
در سرورهای اختصاصی بر خلاف سرورهای مجازی محدودیتی در منابع سختافزاری در نظر گرفته نمیشود. بدینترتیب یک سرور به صورت فیزیکی و کامل در اختیار کاربر قرار داده میشود و میتواند مطابق میل خود آن را مدیریت کند. در سرورهای اختصاصی هیچگونه محدودیتی در استفاده از منابع برای کاربر وجود ندارد و کاربر تا جاییکه سختافزار سرور توان و قدرت پردازش داشته باشد، از آن استفاده خواهد کرد. در صورتی که تا اینجای مطلب تمایل به خرید سرور مجازی می توانید این سفارش را با ویژگی های جذابی که ایران هاست در اختیار شما قرار می دهد در این شرکت ثبت کنید.
کاربرد های این نوع سرور
dedicated سرور ها به دلیل کاربرد هایی که دارند بسیار محبوب بیزینس های بزرگ برای راه اندازی کسب و کار آنلاین خود هستند. برخی از کاربر های رور اختصاصی عبارتند از:
- جهت میزبانی سایتها اصطلاحا وب سرور
- جهت Game سرورها و ارائه خدمات فایروال سختافزاری
- به عنوان میزبان نرم افرار حسابداری و مدیریت CRM سازمانها و پرتالهای داخلی
- برای میلسرورهایی با تراکنش بالای ایمیل از جمله Exghange
- برای سایتهای پر بازدید و با ترافیک بالا جهت میزبانی بهتر و با سرعت لود بالاتر
- تهیه سرور جهت اشتراکگذاری ویدیو، فیلم یا سایتهای اشتراک ویدیویی در اینترنت
- سرور کاملا اختصاصی برای سایتهای سازمانی، دولتی و نیمهدولتی جهت میزبانی اطلاعات مهم و دیتابیسهای حجیم
- جهت پردازشهای سنگین و نیازمند به CPU قدرتمند مانند فروشگاههای اینترنتی پر بازدید یا آژانسهای مسافرتی با رزرو آنلاین بلیط
- ارائه سرورهای که اختصاصی هستند برای راهاندازی بستر رایانش ابری (Cloud Computing)
به شما پیشنهاد می شود برای کسب اطلاعات در حوزه تکنولوژی مجازی سازی سرور چیست مقاله ما را مطالعه نمایید.
تفاوت سرور مجازی و اختصاصی
در بررسی تفاوت سرور مجازی و اختصاصی ،مزایا سرور اختصاصی چیست؟
- از برجستهترین ویژگیهای سروری که اختصاصی می باشد به قدرتمند بودن و عملکرد بالای آن میتوان اشاره کرد.
- سرورهای اختصاصی مهمترین سطح هاستینگ دنیا هستند.
- کمبود منابع بر روی سرورهایی که اختصاصی هستند معنایی ندارد و در صورت نیاز امکان ارتقای آن وجود دارد.
- اگر عملکرد مطلوب و بیدغدغه برای شما الویت بالایی دارد، سرورهای اختصاصی گزینه مناسبی است.
- امکان ایجاد چند ماشین مجازی بر روی سروری که به صورت اختصاصی خریداری شده اند وجود دارد.
- برخی از کاربران ترجیح میدهند در یک محیط خصوصی با امنیت بالا وب سایت خود را میزبانی کنند که در این صورت تهیه سرور به صورت اختصاصی به آنان توصیه میشود.
سرورهای اختصاصی یا سرور مجازی ؟
سرور مجازی و اختصاصی معایب و مزایای خودشان را دارند. اینکه کدامیک مناسب شماست کاملا بستگی به شرایط شما دارد.
شرکتهای کوچک و متوسط، معمولا به تمامیمنابعی که در سرورهای اختصاصی فیزیکی وجود دارد نیاز ندارند. اگر کسب و کار شما به تمامیاین منابع نیاز ندارد نیازی نیست به سراغ تهیه سرورهایی به صورت اختصاصی بروید. سرور مجازی یا vps ( در مقاله ی دیگری در مورد مفهوم vps چیست توضیح داده ایم ) معمولا میتواند نیاز شرکتهایی که با یک شیب ثابت در حال رشد هستند را برآورده کند. سازمانهای بزرگ نیز، بیشتر به سرورهای اختصاصی نیاز دارند. با توضیحات داده شده، بطور خلاصه میتوان گفت در صورتی به سرور مجازی اقدام کنید که :
- سایت شما هنوز درحال رشد است، و هزینه سرور نیز برای شما خیلی مهم است.
- سایت شما نیاز به منابع بیشتری دارد، اما نه در این حد که یک سرور کاملا اختصاصی قدرتمند خریداری کنید.
- تنظیمات پیچیدهای بر روی سرور انجام دادهاید و قصد دارید از کل سیستمعامل، مرتبا بک آپ تهیه شود.
- تمایل دارید این امکان را داشته باشید که بتوانید، سریعا سیتمعامل سرور را تغییر دهید و سرور را با نرمافزارهایی که از قبل بر روی آن نصب شدهاند، راهاندازی کنید.
- نیاز به یک ای پی ثابت برای انجام کارهای خود دارید بنابراین بهتر است از یک vps برای ترید استفاده نمایید.
چه زمانی باید به فکر ارتقای میزبانی باشید؟
ابتدا باید مشخص شود که چه میزان پردازنده، RAM و فضای ذخیرهسازی مورد نیاز است و میزان ترافیکی که ماهانه وب سایت شما دریافت میکند چقدر است؟ اگر کسب و کار بزرگی دارید که نیاز به منابع سختافزاری بالا بر روی آن مشاهده میشود و مدیر سایت شما نیز این مورد را تایید میکند، از سرور اختصاصی استفاده کنید.
اما اگر کسب و کارتان بزرگ نیست و سایت کوچکی را مدیریت میکنید که منابع یک سرور اختصاصی مجازی برای آن کفایت میکند، بهترین گزینه است. سرور اختصاصی مجازی همهی قابلیتهای سرور اختصاصی را به طور محدود و با قیمت پایینتر در اختیار شما قرار میدهد. در این مسیر میتوانید از مشاوره کارشناسان خبره شرکت ارائه دهنده هاست خود نیز بهرهمند شوید و مناسبترین سرور را انتخاب نمایید. در ادامه می توانید در مورد سرور مجازی میکروتیک در مقاله سرور میکروتیک چیست بخوانید.
سلام. برای پلتفرم پخش آنلاین ویدیو تا سقف ۱۰۰۰ بازدید در روز سرور مجازی کفایت می کند یا خیر و ترجیحا با چه مشخصاتی؟
مثلا اگر حدود ۵۰۰gb تا ۱۰۰۰tb اطلاعات در سایت داشته باشیم. تشکر از پاسخ
سلام روز بخیر.
نه سرور مجازی برای این حجم از بازدید مناسب نیست. ترجیحا باید از اختصاصی استفاده کنید.
با سلام .. برای کار با پلتفرم گوگل ادز که نیاز به آی پی ثابت (غیر از ایران که تحریم هست) ، استفاده از vps مشکل رو حل میکنه؟ مثلاً آی پی مربوط به کشور ترکیه .. و اگر بله ، چه نوع سرویس vps باید خریداری بشه؟
بله با استفاده از VPS خارج از ایران می توانید بدون مشکل به پلتفرم گوگل ادز وارد شده و از آن بهره برداری نمایید. لازم به ذکر است برخلاف VPN که ممکن است توسط گوگل شناسایی و اکانت شما بسته شود در هنگام استفاده از VPS این ریسک برای اکانت های جدید وجود ندارد.
سلام
من یه مشکلی با فضای سرورم دارم. یه سرور به صورت اختصاصی تو centos دارم که حافظش ۵۰۰ gb ولی ۱۹ تاش پر شده و میزنه حافظه پر است. دلیلش رو میخواستم بدونم
سلام باری بازی های آنلاین سرور مجازی خوب است یا اختصاصی؟
اگه براتون قیمت مهمه، سرور مجازی مقرون به صرفه تره و به نظر من برای بازی آنلاین مجازی بهتره
بدون درک فرق سرور اختصاصی با مجازی نباید اقدام به خرید کرد مقاله کاربردی بود!)
تفاوت سرور مجازی با سرور اختصاصی رو با خوندن مقاله درک کردم ممنون از مقاله مفیدتون