Knowledge Graph یا گراف دانش چیست و چگونه کار میکند؟
گوگل به تازگی اطلاعات جدیدی درباره گراف دانش منتشر کرده است. اما knowledge graph google یا نمودار دانش یا گراف دانش چیست ؟ با ما همراه باشید تا در این مقاله بصورت کامل گراف دانش گوگل را شرح دهیم.
گراف دانش یا knowledge graph چیست؟
گراف دانش یا نمودار دانش یک دایره المعارف مجازی بر مبنای دادههای واقعی است که گوگل برای تولید عناصر خاصی از نتایج جستجو به آن مراجعه می کند و هدف از آن ارتقای کیفیت نتایج است. پیش از این راجب به مواردی که در بهبود سئوی سایت و نتیجه جستجو کمک میکند صحبت کرده ایم و در اینجا تمرکز بر روی گراف دانش است. طبق منابع گوگل، در حال حاضر نمودار دانش بیش از ۵۰۰ میلیارد واقعیت در مورد ۵ میلیارد موجودیت دارد.
وظیفه نمودار دانش Google که به شکل یک باکس در کنار نتایج جستجو نشان داده میشود ارائه اطلاعات تکمیلی درباره افراد، مکانها و چیزها است. این باکسها به شما کمک میکنند تا در کوتاهترین زمان به درک بیشتری درباره موضوع مورد جستجو دست پیدا کنید. تصاویر زیر نمونههایی از نمودار دانش گوگل هستند که به هنگام سر عبارت استیو جابز، نمایش داده می شود:
هدف گراف دانش گوگل
هدف از راه اندازی گراف دانش گوگل این است که در کمترین زمان ممکن، اطلاعات اولیه کافی را در اختیار کاربر قرار دهد.
ساخت گراف دانش
گراف دانش به صورت خودکار تولید میشوند و اطلاعات آن معمولا از ویکی پدیا و ویکی داده استخراج میشود. اما این سایتها تنها منابع مورد استفاده نیستند و بنا بر ادعای گوگل صدها منبع از سراسر وب برای راستی آزمایی مطالب درج شده استفاده میشوند.
آن چه که در باکس دانش، نمایش داده میشود با توجه به موجودیتهای مختلف، متفاوت است اما قالب یک باکس دانش معمولا به صورت زیر تعریف میشود:
- عنوان و خلاصه کوتاه از کلیدواژه جستجو شده
- توضیحات طولانیتر موضوع
- تصویر یا تصاویری از شخص، مکان یا چیز دیگری
- اطلاعات شناسنامهای و حقایق موجود
- پیوند به شبکههای اجتماعی و وب سایتهای رسمی و تاییدشده
knowledge graph میتواند شامل اطلاعات تخصصیتر باشد. به عنوان مثال بخشی از این پنلها ممکن است موارد زیر را شامل شوند:
- آهنگهای هنرمندان موسیقی
- قسمتهای مختلف از یک سریال تلویزیونی
- فهرست بازیکنان تیمهای ورزشی
برای مثال زمانی که شما سریال شهرزاد را جستجو می کنید با کمی اسکرول ، تصاویر بازیگران، بیوگرافی و قسمتهایی از آنرا می توانید مشاهده نمایید:
انواع گراف دانش
knowledge graph google دارای انواع مختلفی است اما محبوبترین گرافهای دانش عبارتند از:
۱- شرکتها
این نوع از گرافها به افراد کمک میکنند تا به اطلاعاتی کلی درباره شرکت، بنیانگذاران و نحوه فعالیت آن دست پیدا کنند. از دیگر مزایای آن میتوان به لینک کردن وبسایت و شبکههای اجتماعی در این گراف اشاره کرد.
۲- افراد با نفوذ
این نوع گراف معمولا یک بیوگرافی خلاصه از افراد تاثیرگذار و مشهور در جهان است که اطلاعاتی شخصی درباره آن فرد ارائه میدهد.
۳- کسب و کارهای محلی
مشاغل محلی میتوانند بهترین بیشترین سود را از نمودار دانش کسب کنند. نظرات و انتقادات مشتریان، ساعات کار روزانه، شمارههای تماس و مسیریابی از طریق گوگلمپ از جمله مزایای این گراف است.
۴- رسانه (فیلم، موزیک، کتاب، سریال، برنامه تلویزیونی)
با این گراف کاربران به آسانی میتوانند اطلاعاتی درباره فیلم، موزیک یا سریال مورد نظر خود کسب کنند. استفاده از پنل دانش میتواند نرخ کلیک شما را تا حد قابل قبولی افزایش دهد.
۵- اطلاعات تغذیه ای
knowledge graph راهی عالی برای انتقال اطلاعات ساده ، مانند بیان دستور العملها ، کالری روزانه و سایر واقعیت های تغذیه ای است این امر زمانی دارای اهمیت است که تجارت شما با غذا ، ایجاد برنامه های غذایی یا به اشتراک گذاری دستور العملها سرو کار داشته باشد.
۶- محصولات
اگر کسبو کار شما در رابطه با فروش محصولات خاص است میتوانید با استفاده از این گراف جزئیات بیشتری به مشتریان خود ارائه دهید.
به این نکته توجه داشته باشید که در این گراف استفاده از محصولات عام امکانپذیر نیست.
تفاوت گراف دانش و rich snippet
تفاوت بارزی که در محتوای غنی ( ریچ اسنیپت) و گراف دانش وجود دارد، میزان کنترل شما بر محتوای آنها است. در ریچ اسنیپت شما کنترلی بر محتوای ارائه شده ندارید، ولی در knowledge graph به خصوص اگر محتوا مربوط به برند سا محصول شما باشد، می توانید پیشنهاد ویرایش این مطلب را ارائه دهید.
چگونه یک گراف دانش را تغییر دهیم؟ ( اصلاح knowledge graph)
با توجه به استفاده موتورهای جستجو از منابع آزاد مانند ویکی پدیا ممکن است در برخی مواقع اطلاعات وارد شده به اشتباه درج شده باشد.
شما میتوانید با کلیک بر روی گزینه Feedback که در پایین باکس، قرار دارد بخش مورد نظر را انتخاب کرده و به گوگل برای اصلاح آن گزارش دهید.
گوگل از این بازخورد برای بهبود الگوریتم گراف دانش استفاده میکند. علاوه بر آن حقایق نادرستی که مورد توجه عموم است را حذف میکند.
جمعبندی
امیدواریم این مقاله برای شما الهام بخش باشد تا شما نیز ترغیب به استفاده از گراف دانش شوید.
در پایان لطفا تجربیات خود در این زمینه را، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
من برای فروشگاه خود چطور یک معرفی در گوگل بسازم ؟
برای سایتای کوچیک یا مثلا آدمایی که مشهور نیستند نمیشه گراف دانش درست کرد؟