امنیت

راهنمای جامع خرید SSL برای سایت‌های وردپرسی

نحوه خرید SSL برای سایت‌های وردپرسی

گواهی SSL (یا Secure Sockets Layer) نوعی پروتکل رمزنگاری است که به شکل قفل سبزرنگ  ابتدای آدرس اینترنتی شما ظاهر می‌شود. این قفل سبز رنگ خیال کاربر را از امنیت وب‌سایتتان راحت می‌کند. با داشتن این گواهی گوگل نیز مهر اعتبار دیگری بر امنیت سایت شما خواهد زد. اگر برای انتخاب یا خرید SSL  شک دارید، خواندن این مقاله کمکتان می‌کند تا به‌طور کامل با ضرورت و کاربرد این گواهی آشنا شوید. 

گواهینامه SSL چیست و چه کاربردی دارد؟

گواهی SSL (یا Secure Sockets Layer) یک پروتکل رمزنگاری قدرتمند است که اطلاعات شما را هنگام انتقال در اینترنت رمزنگاری می‌کند. با کمک SSL، داده‌های بین مرورگر شما و سایت موردنظر در اینترنت، رمزنگاری می‌شود؛ برای مثال، وقتی اطلاعاتی مثل رمز عبور یا شماره کارت بانکی‌تان را در سایتی وارد می‌کنید، SSL کاری می‌کند این اطلاعات به‌صورت کدهایی غیرقابل فهم برای هکرهای احتمالی ظاهر شود؛ یعنی حتی اگر کسی میانه راه بخواهد اطلاعات را بدزدد، چیزی جز داده‌های به‌هم‌ریخته و بی‌معنا نصیبش نمی‌شود! هر سایتی که از SSL یا نسخه به‌روزتر آن یعنی TLS استفاده کند، به جای HTTP ساده، با HTTPS نمایش داده می‌شود؛ حرف «S» در انتهای آن، همان نشانه‌ امنیت (Secure) است.

SSL برای سایتتان مثل بستن کمربند ایمنی پیش از رانندگی است؛ همانقدر ضروری، امن و کاربردی. برای خرید SSL و نصب سریع آن همین حالا اقدام کنید.

چرا داشتن گواهینامه SSL برای سایت وردپرسی ضروری است؟

تا چند سال پیش، اطلاعاتی که در فضای وب رد و بدل می‌شدند، کاملا به‌صورت متن ساده (plaintext) منتقل می‌شدند؛ یعنی هر کسی به این داده‌ها دسترسی داشت، همه چیز را می‌توانست بخواند. تصور کنید وارد یک فروشگاه اینترنتی شدید، سفارشی ثبت کرده و شماره کارت بانکی‌تان را وارد می‌کنید. حالا این اطلاعات بدون هیچ حفاظی در مسیر اینترنت حرکت می‌کنند و هر هکری می‌تواند آن را بدزدد. اینجا SSL وارد میدان شد تا جلوی این فاجعه را بگیرد. در ادامه دلایلی را می‌خوانید که به شما می‌گوید چرا SSL مهم است:

۱. امنیت اطلاعات کاربران

اگر سایت شما از کاربران می‌خواهد وارد حساب کاربری شوند، اطلاعات شخصی مثل شماره کارت بانکی یا سوابق پزشکی و مالی وارد کنند، باید حتما این داده‌ها رمزگذاری شده و در بستر امن منتقل شوند. گواهینامه SSL دقیقا همین کار را انجام می‌دهد:

  • تضمین حریم خصوصی کاربران
  • جلوگیری از سرقت اطلاعات توسط هکرها
  • رمزگذاری ارتباط بین مرورگر کاربر و سرور سایت

۲. اثبات اعتبار و مالکیت سایت

SSL به کاربران اطمینان می‌دهد که با سایت واقعی و قانونی در ارتباط هستند، نه یک نسخه جعلی یا فیشینگ؛ بنابراین باعث موارد زیر می‌شود:

  • بهبود تجربه کاربری
  • افزایش اعتماد کاربران
  • کاهش نرخ پرش و ترک سایت

۳. اجبار مرورگرها و الزام HTTPS

اگر سایتی SSL نداشته باشد، مرورگرهایی مثل گوگل کروم یا فایرفاکس، آن را با برچسب «ناامن» نشان می‌دهند. این برچسب به شدت بر ذهن کاربر اثر منفی می‌گذارد. بدون SSL، آدرس سایت شما به جای HTTPS، فقط با HTTP شروع می‌شود؛ یعنی:

  • امنیت سایت زیر سؤال می‌رود.
  • اطلاعات بدون رمزنگاری منتقل می‌شوند.
  • کاربران ممکن است حتی بدون بازدید از سایتتان از آن شما خارج شوند.

با درنظر گرفتن این موارد، ممکن است همچنان برایتان سوال باشد که آیا سایت وردپرسی شما نیز به این گواهی نیاز دارد یا خیر. در بخش بعدی پاسخ این سوال را دادیم. 

آیا سایت وردپرسی شما به SSL نیاز دارد؟

SSL مثل یک قفل دیجیتالی عمل می‌کند که تمام اطلاعات رد و بدل شده بین کاربر و سرور را رمزنگاری می‌کند. یعنی اگر کسی این اطلاعات را در بین راه شنود کند، فقط یک مشت حروف و اعداد به‌هم‌ریخته خواهد دید که هیچ معنایی ندارد. SSL علاوه‌بر رمزنگاری اطلاعات، از حملات سایبری مثل ساخت سایت‌های جعلی هم جلوگیری می‌کند. 

همچنین، SSL جلوی دستکاری اطلاعات در مسیر انتقال را هم می‌گیرد؛ درست مثل یک پلمپ محافظ روی یک بسته مهم؛ بنابراین اگر امنیت، اعتبار و اعتماد سایت وردپرسی‌تان  برایتان مهم است، SSL را جدی بگیرید؛ چون بدون آن، بازدید از سایتتان مثل عبور از میدان مین با چشمان بسته است!

گواهینامه SSL چگونه کار می کند؟

وقتی دو دستگاه قصد برقراری ارتباط با یکدیگر را دارند، SSL یک فرآیند تأیید هویت به نام Handshake یا «دست دادن دیجیتال» را اجرا می‌کند؛ یعنی هر دو طرف مطمئن می‌شوند که طرف مقابل همان کسی است که ادعا می‌کند. علاوه‌براین، SSL داده‌ها را به‌صورت دیجیتالی امضا می‌کند تا مطمئن شود هیچ تغییری در طول مسیر انتقال ایجاد نشده است؛ یعنی خیالتان راحت است که اطلاعات ارسالی، همان‌طور که باید، به مقصد می‌رسد. 

مراحل برقراری اتصال امن با SSL که فقط چند میلی ثانیه زمان می‌برد، به‌طورساده و سریع شامل موارد زیر است: 

  • مرورگر یا سرور کاربر به یک سایت امن (دارنده گواهی SSL) وصل می‌شود.
  • سپس گواهی از سایت می‌خواهد خودش را معرفی کند.
  • سایت، گواهی SSL خود را برای مرورگر می‌فرستد.
  • مرورگر بررسی می‌کند  آیا به این گواهی اعتماد دارد یا نه. اگر تاییدش کند، به سایت اطلاع می‌دهد.
  • سایت، یک پیام دیجیتالی امضاشده برمی‌گرداند تا ارتباط رمزگذاری‌شده آغاز شود.
  • از این لحظه به بعد، تبادل اطلاعات بین کاربر و سایت کاملا رمزنگاری‌شده و ایمن خواهد بود.

آیا SSL بر سئو و سرعت سایت وردپرسی تاثیر می‌گذارد؟

شاید شنیده باشید که گوگل اعلام کرده است اگر همه‌چیز بین دو سایت برابر باشد، سایتی که SSL دارد (یعنی آدرسش با HTTPS شروع می‌شود) رتبه بهتری می‌گیرد. درست است که SSL هنوز به اندازه‌ محتوای باکیفیت در سئو تاثیر ندارد، اما گوگل به‌وضوح نشان داده که دوست دارد همه‌ سایت‌ها به سمت استفاده از HTTPS بروند.

جالب است بدانید حدود ۹۹٪ از زمان مرور کاربران در گوگل کروم روی سایت‌هایی باSSL سپری می‌شود؛ یعنی داشتن گواهی SSL فقط گزینه‌ جانبی نیست؛ ممکن است دقیقا همان چیزی باشد که باعث می‌شود کاربر از سایت شما خرید کند یا سایتتان را ببندد و سراغ رقیبتان برود. به عبارتی، SSL یعنی امنیت، جلب اعتماد کاربر و نشان دادن اینکه شما برای اطلاعات کاربران ارزش قائل هستید.

انواع گواهینامه SSL مناسب برای وردپرس

گواهینامه SSL انواع مختلفی دارد و باتوجه  به نوع سایت و نیازتان باید انتخاب درستی داشته باشید. در ادامه با سه نوع اصلی SSL و سطوح اعتبارسنجی آن آشنا می‌شویم.

۱. گواهینامه SSL تک‌دامنه (Single-domain)

همان‌طور که از اسمش پیداست، این نوع گواهینامه فقط برای یک دامنه مشخص صادر می‌شود؛ برای مثال: اگر دامنه‌ شما www.example.com باشد، این گواهینامه فقط برای همین دامنه فعال است و ساب‌دامین‌های دیگر را پوشش نمی‌دهد.

۲. گواهینامه SSL وایلدکارد (Wildcard)

این گواهینامه هم مثل مدل تک‌دامنه، برای یک دامنه اصلی صادر می‌شود، اما ساب‌دامین‌های دامنه‌ اصلی را هم پوشش می‌دهد! برای مثال: www.example.com، blog.example.com و shop.example.com همگی با یک گواهینامه Wildcard محافظت می‌شوند.

۳. گواهینامه SSL چنددامنه‌ای (Multi-domain)

اگر چند وب‌سایت با دامنه‌های متفاوت دارید، بهترین گزینه برای شما SSL چنددامنه‌ای است. این نوع گواهینامه چندین دامنه کاملا متفاوت را هم‌زمان پشتیبانی کند؛ مثلا example.com، example.net و myshop.org را با یک گواهینامه امن می‌کنید.

سطح اعتبارسنجی (Validation Level) در گواهینامه‌های SSL

تمام SSLها از نظر نوع اعتبارسنجی هم با هم فرق دارند. یعنی فرآیند بررسی و تایید هویت صاحب سایت، ممکن است ساده یا دقیق باشد. در ادامه با سه سطح اصلی آن آشنا می‌شوید:

اعتبارسنجی دامنه (Domain Validation – DV)

ساده‌ترین و ارزان‌ترین نوع اعتبارسنجی است. در این روش، فقط بررسی می‌شود که شما مالک دامنه هستید یا نه. اگر یک سایت شخصی یا وبلاگ دارید، DV برایتان کافی خواهد بود.

اعتبارسنجی سازمانی (Organization Validation – OV)

در این سطح، شرکت صادرکننده گواهینامه (CA) به‌طور مستقیم با شما تماس می‌گیرد تا مطمئن شود کسب‌وکار واقعی دارید. این نوع گواهینامه برای کسب‌وکارها و برندهایی مناسب است که می‌خواهند اعتماد بیشتری جلب کنند.

اعتبارسنجی پیشرفته (Extended Validation – EV)

بالاترین سطح اعتماد و امنیت متعلق به EV است. برای دریافت آن، باید یک بررسی کامل هویتی و حقوقی روی سازمان شما انجام شود. اگر می‌خواهید نام شرکت شما کنار آدرس سایت در مرورگر نمایش داده شود و حداکثر اعتماد را از کاربران بگیرید، این گزینه را انتخاب کنید.

چگونه یک SSL مناسب برای وردپرس انتخاب کنیم؟

برای انتخاب یک SSL مناسب برای وردپرس، باید چند نکته مهم را در نظر بگیرید تا هم امنیت سایتتان تضمین شود، هم از لحاظ سئو و تجربه کاربری در بهترین وضعیت قرار بگیرید. در ادامه، یک راهنمای کامل، ساده و کاربردی برای انتخاب بهترین SSL برای سایت وردپرسی را بررسی می‌کنیم. 

۱. هدف سایتتان را مشخص کنید

در اولین قدم نیاز است مشخص کنید سایت شما شامل چه اطلاعاتی است. درصورتی‌که صاحب یک وب‌سایت شخصی یا بلاگی ساده هستید که نیازی به انتقال اطلاعات حساس ندارد یک SSL رایگان مثل Let’s Encrypt کارتان را راه می‌اندازد. اگر سایت شما یک فروشگاه اینترنتی یا سایت خدماتی بوده که نیاز به ثبت‌نام کاربر دارد، بهتر است سراغ SSL‌های حرفه‌ای‌تر با گارانتی و پشتیبانی باشید.

۲. SSL رایگان یا پولی 

گزینه‌هایی مانند Let’s Encrypt برای بیشتر سایت‌های وردپرسی کافی است. امنیت پایه و پشتیبانی از HTTPS را دارد. درمقابل، برخی از SSLهای پولی وجود دارد که شامل گارانتی مالی، پشتیبانی سریع و مدت زمان اعتبار بیشتر هستند.

۳. با وردپرس سازگاری داشته باشد

مطمئن شوید گواهی انتخابی ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  • با افزونه‌هایی مثل Really Simple SSL یا WP Force SSL سازگار باشد.
  • توسط هاست یا کنترل پنل سایت شما (مثل cPanel یا hPanel) قابل نصب باشد.
  • قابلیت تمدید خودکار داشته باشد (ویژه Let’s Encrypt یا گواهی‌های مدیریت‌شده).

از کجا SSL بخریم؟ بررسی منابع معتبر

گواهی‌های SSL توسط شرکت‌هایی به نام مرجع صدور گواهی یا Certificate Authority ( به‌طور مخفف CA) صادر می‌شوند. این شرکت‌ها نقش مهمی در امن‌سازی فضای اینترنت دارند. برخی از محبوب‌ترین آن‌ها شامل Let’s Encrypt، DigiCert، GlobalSign و Comodo هستند. البته شما می‌توانید به‌راحتی از طریق منوی سایت ایران هاست وارد صفحه خرید SSL  شوید و نوع مناسب خود را انتخاب کنید. 

راهنمای خرید ssl

بهترین گواهی SSL را براساس نیاز سایتتان از ایران هاست بگیرید

شاید هنوز میان انتخاب انواع گواهی مناسب برای سایتان شک دارید یا دانش کافی برای انتخاب بهترین گزینه را ندارید. شما می‌توانید به‌سادگی از تخصص مشاوران و متخصصان ایران هاست بهره‌مند شوید و بهترین تجربه خرید SSL را تجربه کنید. برای راهنمایی بیشتر همین حالا می‌توانید با شماره ۰۲۱۵۷۹۶۴۰۰۰ تماس بگیرید. 

چطور گواهی SSL را روی سایت نصب کنیم؟ (راهنمای ساده و کاربردی)

حالا که فهمیدیم گواهی SSL چیست و  چه کاربردی دارد، وقت آن رسیده که بفهمیم چگونه SSL را فعال کنیم. نصب SSL ممکن است بسته به نوع هاست یا وب‌سرور کمی متفاوت باشد، اما مراحل کلی آن تقریباً مشابه است:

۱. انتخاب یک مرجع صادرکننده معتبر (Certificate Authority)

اول از همه باید یک ارائه‌دهنده معتبر برای SSL انتخاب کنید. گزینه‌هایی مثل Let’s Encrypt (رایگان)، DigiCert یا Comodo جزو معروف‌ترین و مطمئن‌ترین‌ها هستند.

۲. ایجاد فایل CSR (Certificate Signing Request)

در این مرحله باید یک فایل درخواست گواهی ایجاد کنید که شامل کلید عمومی، نام دامنه و اطلاعات سازمانی شماست. شما می‌توانید این فایل را از طریق پنل‌هایی مثل cPanel، یا سرورهایی مثل Apache و IIS بسازید.

راهنمای خرید ssl

۳. ارسال فایل CSR به مرجع صدور

فایل CSR را برای مرجع انتخاب‌شده ارسال کنید. آن‌ها بعد از بررسی اطلاعات، گواهی SSL امضاشده را برای شما صادر می‌کنند.

۴. نصب گواهی SSL روی سرور

بعد از تأیید، گواهی SSL را از طریق ایمیل دریافت می‌کنید. حالا کافی است آن را روی سرور سایت خود نصب کنید. این کار از طریق پنل‌هایی مثل cPanel به‌راحتی قابل انجام است.

خرید ssl

۵. فعال‌سازی و اجبار استفاده از HTTPS

برای اینکه همه بازدیدکنندگان شما به‌صورت خودکار از نسخه امن سایت (https://) استفاده کنند، می‌توانید یک کد ساده به فایل .htaccess سایت اضافه کنید و HTTPS را به‌صورت اجباری فعال نمایید.

مراحل نصب SSL روی وردپرس

اضافه کردن SSL به سایت وردپرسی با استفاده از افزونه‌هایی مثل Really Simple SSL انجام می‌شود. البته بعد از نصب گواهینامه SSL، باید چند تنظیم مهم را در پنل مدیریت وردپرس انجام دهید تا مطمئن شوید که سایت شما با HTTPS بارگذاری می‌شود:

۱. ابتدا وارد پیشخوان وردپرس شوید و به مسیر تنظیمات → عمومی (Settings → General) بروید.

۲. در این صفحه، دو فیلد با عنوان‌های نشانی وردپرس (URL) و نشانی سایت (URL) را مشاهده می‌کنید.

۳. کافی‌ست در این دو فیلد، آدرس سایت‌تان را از http:// به https:// تغییر دهید.

۴. سپس روی دکمه «ذخیره تغییرات» کلیک کنید.

حالا سایت‌تان باید با پروتکل امن HTTPS بارگذاری شود. برای اطمینان، یک بار آن را در مرورگر باز کنید و قفل سبز کنار آدرس را بررسی کنید.

 ۵. ریدایرکت ۳۰۱ را فراموش نکنید

برای اینکه تمام بازدیدکنندگان (حتی کسانی که آدرس سایت شما را با HTTP وارد می‌کنند) به‌صورت خودکار به نسخه امن سایت هدایت شوند، حتما یک ریدایرکت ۳۰۱ از HTTP به HTTPS پیاده‌سازی کنید. افزونه‌هایی مثل Really Simple SSL این کار را هم برایتان انجام می‌دهند.

خطاهای رایج پس از نصب SSL در وردپرس و روش رفع آن‌ها

در پاسخ به این سوال که رایج‌ترین خطای SSL چیست، باید گفت بعد از نصب SSL، ممکن است با خطایی به نام محتوای ترکیبی (Mixed Content) مواجه شوید؛ یعنی برخی منابع سایت (مثل تصاویر یا فایل‌های CSS/JS) هنوز از طریق HTTP بارگذاری می‌شوند. این مشکل ممکن است قفل سبز مرورگر را از بین ببرد. برای حل این مشکل، راهنمای کامل ایران هاست درباره برطرف شدن خطای mixed content را بخوانید.

نصب آسان و بی‌دردسر SSL در ایران هاست

اگر از هاست شما در ایران هاست پشتیبانی می‌شود، دغدغه خرید SSL را نخواهید داشت. تمام سرویس‌های میزبانی هاست ایران از جمله هاست وردپرس مدیریت‌شده و هاست اختصاصی، به‌صورت پیش‌فرض یک گواهی SSL رایگان دارند. این گواهی به‌طور اتوماتیک روی همه دامنه‌ها، زیر دامنه‌ها و دامنه‌های پارک‌شده جدید شما نصب خواهد شد.

جمع‌بندی: انتخاب هوشمندانه SSL برای وردپرس

گواهی SSL (یا Secure Sockets Layer) یک پروتکل امنیتی است که اطلاعات رد و بدل‌شده بین مرورگر کاربر و سرور سایت را رمزنگاری می‌کند. با فعال بودن SSL، هکرها و افراد سودجو دیگر نمی‌توانند به اطلاعات حساسی مثل رمز عبور یا شماره کارت بانکی شما دسترسی پیدا کنند. در این مقاله به‌طور کامل توضیح داده‌ایم که:

  • SSL چیست؟
  • گواهی SSL چطور کار می‌کند؟
  • نحوه خرید SSL چگونه است؟
  • چگونه می‌توانید آن را روی سایت‌تان نصب کنید؟

اگر هنوز سؤالی ذهن‌تان را درگیر کرده یا جایی برایتان گنگ بوده، در بخش نظرات با ما مطرح کنید تا کارشناسان ایران هاست در سریع‌ترین زمان  راهنمایی‌تان کنند. 

منابع

cloudflare، digicert، kaspersky، hostinger

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا