Google Optimize چیست؛ راه اندازی گوگل آپتیمایز چگونه است؟
یکی از مهمترین راهها برای افزایش نرخ تبدیل سایت، بهینه سازی قیف فروش است. برای انجام این کار ابزارهای مختلفی وجود دارد اما Google Optimize قطعا یکی از بهترین ابزارهای رایگان برای بررسی آزمایشات مختلف در سایت است. و حالا در این مقاله می خواهیم به شما بگوییم که Google Optimize چیست و چگونه راه اندازی گوگل آپتیمایز انجام می شود؟ برای آشنایی با این ابزار شگفت انگیز، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
Google Optimize چیست؟
Google Optimize ابزاری برای آزمایش سریع و آسان لندینگ پیج و نحوه تعامل کاربران با عناصر درصفحه است. به عبارت سادهتر اگر بخواهیم نحوه کارکرد دو عنصر را در صفحات مشابه مقایسه کنیم گوگل آپتیمایز بهترین ابزار برای انجام این کار است.
به عنوان مثال اگر بخواهید با تشویق کاربران آنها را به کانال تلگرامی خود دعوت کنید می توانید از گزینههای زیادی مانند دانلود رایگان نرم افزارهای مختلف و کتاب ها و یا از ارائه کد تخفیف استفاده کنید.
با Google Optimize میتوانید هر یک از موارد بالا را در شرایط و بازه زمانی یکسان آزمایش کرده و با آگاهی از نتایج از بهترین گزینه استفاده کنید.
مزایای گوگل اپتیمایز
ثبت نام و راه اندازی google optimize
ثبت نام در این ابزار بسیار آسان است. برای انجام این کار با استفاده از اکانت گوگل خود بر روی این لینک کلیک کرده و پس از مشاهده تصویر زیر بر روی GET STARTED کلیک کنید.
در صفحه بعد از شما درباره تمایل به دریافت ایمیلهای مربوط به اپدیت ها، توصیهها و پیشنهاداتی که Google Optimize برای شما ارسال می کند پرسیده میشود. در صورتی که علاقهای به دریافت ایمیلهای ارسالی ندارید میتوانید همه آنها را بر روی «No thanks» قرار دهید.
در مرحله آخر از شما خواسته میشود تا با اجازه دسترسی به دادههای اکانت خود به بهبود عملکرد این سرویس کمک کنید. جای نگرانی نیست و شما میتوانید در آینده این تنظیمات را تغییر دهید. در نهایت با قبول شرایط بر روی DONE کلیک کنید.
تبریک اکانت شما ساخته شد!
مرحله دوم:
پس از ورود به اکانت صفحه زیر به شما نمایش داده میشود. بر روی Lets go کلیک کنید.
در صفحه جدید نام و ادرس سایت خود را مانند تصویر وارد کرده و در نهایت مشخص کنید که کدام یک از آزمایشات بر روی URL اجرا شود.
A / B Test:
این تست از سادهترین آزمایشها برای استفاده از Google Optimize است. آنها برای تستهای ابتدایی (مانند تست عناوین) مناسب هستند.
Multivariate Test:
آزمایش Multivariate پیشرفته و چند متغیره است و در صورتی که وب سایت شما دارای ترافیک بالایی است باید از این تست استفاده کنید.
Redirect Test:
ازمایش Redirect Test برای زمانی است که حجم تغییرات در صفحه زیاد است و شما برای جلوگیری از افت سرعت از دو url مجزا استفاده می کنید.
با ساخت Container میتوانید با کلیک بر روی لوگوی گوگل آپتیمایز به لیست کانتینرها دسترسی پیدا کنید. همچنین با کلیک بر روی هر کانتینر می توانید نام و آدرس مورد نظر را ویرایش کنید.
با ورود به کانتینر با صفحه زیر مواجه خواهید شد.
Variant خود را ایجاد کنید
با کلیک بر روی دکمه Add Variant میتوانید یک نام برای تست خود مشخص کنید. به عنوان مثال ما میخواهیم یک عنوان را آزمایش کنیم. پس می توانیم نام آن را تیتر و یا عنوان جدید بگذاریم. بعد از ساخت Variant جدید میتوانید تنظیمات مورد نظر خود مانند درصد ورودیهای کاربران به هر صفحه و مخاطبان هدف خود را مشخص کنیم.
در مرحله بعد با کلیک بر روی Link To Analytics اکانت گوگل آپتیمایز خود را به اکانت گوگل آنالیتیکس متصل کنید. در این قسمت از بخش Select a property نام سایت دلخواه خود را انتخاب و بر روی link کلیک کنید.
پس از اتصال به گوگل آنالیتیکس یک قطعه کد در اختیار شما قرار خواهد گرفت که با قرار دادن آن در سایت، گوگل آپتیمایز شروع به کار خواهد کرد. از گوگل تگ منیجر نیز میتوانید برای این کار استفاده کنید.
پس از اضافه کردن کد میتوانید برای تست عملکرد صحیح، اکستنشن Google optimize را بر روی مرورگر خود نصب کنید.
مشاهده گزارش گوگل آپتیمایز
گوگل پیشنهاد می کند حداقل ۲ هفته تست خود را ادامه دهید تا بتوانید به نتایج قابل استناد و قابل تکرار دست پیدا کنید. پس بهتر است که برای مشاهده نتایج عجله نکنید و اجازه دهید با گذشت زمان دیتاهای مورد نیاز جمع آوری شود.
برای بررسی بیشتر می توانید با مراجعه به گوگل آنالیتیکس و رفتن به مسیر Report > Behavior > Experiments نتایج را مشاهده کنید. مطمئنا با کمک گوگل آنالیتیکس می توانید بطور دقیق تر رفتار کاربران را مورد ارزیابی قرار داده و متریک های مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید.
سوالات متداول
آزمایش A/B تست، چند متغیره و ریدایرکت
رابط کاربری جذاب
سلام ممنون از مقاله خوبتون. یه سوال داشتم. من میتونم گوگل اپتیمایز رو در google AMp دنبال کنم.