میزبانی وب

تکنولوژی مجازی سازی سرور چیست ( راهنمای مجازی سازی سرور یا Virtualization )

چند سالی هست که پیشرفت صعودی صنعت CPU ها و حافظه ها خیلی فراتر از پیشرفت سیستم عامل ها بوده است و سیستم عامل ها به تنهایی قادر به پشتیبانی از این تکنولوژی ها بصورت تمام و کمال را ندارند. سیستم عامل ها در بیشتر اوقات تنها ۲۰ درصد از کارایی CPU و حافظه را به خود اختصاص می دهند و مابقی این امکانات بلا استفاده باقی می ماند. از این رو مبحث مجازی سازی سرورها به میان آمد. این تکنولوژی دیگر یک بازار خاص نیست. بلکه در حال حاضر یک پیش شرط لازم برای موفقیت در صنعت میزبانی وب است. در این مقاله به این موضوع می پردازیم که مجازی سازی سرور چیست؟ و با انواع آن آشنا می شوید.و

مجازی سازی سرور چیست؟

این فرآیند تقسیم یک سرور فیزیکی به چندین سرور مجازی منحصر به فرد و جدا شده با استفاده از یک نرم افزار را می گویند. هر سرور مجازی می تواند سیستم عامل های خود را بطور مستقل اجرا کند.

برای کسی که وارد کسب و کار میزبانی وب VPS می شود، انتخاب تکنولوژی بر اساس نیاز بازار خود  و ملاحظات هزینه مهم است.

انواع مجازی سازی

انواع مجازی سازی سرور

  • Full Virtualization
  • Para-Virtualization
  • OS-Level Virtualization

در ادامه ما به شما به یک دید کلی از عواملی که باید در حین انتخاب در نظر گرفته شوند ارائه می دهیم.

اهمیت قابلیت اطمینان و سهولت نگهداری در تکنولوژی مجازی سازی سرورها

فن آوری VPS باید به خوبی توسط فروشندگان آن پشتیبانی شود، و فرآیند نصب باید سرراست باشد. باید بروزرسانی های منظم برای آن منتشر شود تا از به خطر نیافتادن امنیت هسته پایه اطمینان حاصل شود و پیاده سازی این بروزرسانی ها باید آسان باشد. کار کردن با پیشگامان این بازار مانند Parallels و مایکروسافت این مورد را تضمین می کند.

قابلیت اطمینان و سهولت نگهداری در تکنولوژی مجازی سازی سرور

تکنولوژی مجازی سازی سرورها و اشتراک گذاری

در درجه اول دو نوع تکنولوژی مجازی سازی وجود دارد. یعنی، نرم و سخت. در تکنولوژی نرم (که همچنین مجازی سازی OS نامیده می شود)، منابع استفاده نشده را می توان در میان اجاره کنندگان به اشتراک گذاشت. در تکنولوژی سخت، به هر اجاره کننده، تخصیص منبعی صورت گیرد که نمی تواند به اشتراک گذاشته شود. این در حالی است که مجازی سازی نرم برای میزبانی VPS انبوه خوب است. مجازی سازی سخت را می توان برای بازار با قابلیت اطمینان بالا استفاده نمود که در آن ثبات تک تک VMهای منفرد حیاتی است. محبوب ترین راه حل مجازی سازی سخت HypeV است، و یک فناوری محبوب مجازی سازی نرم Virtuozzo است.

در مورد اینکه hyper v چیست قبلا توضیح داده ایم.

تکنولوژی مجازی سازی سرور و اشتراک گذاری

محیط چند سیستم عامله (Multi-OS

تکنولوژی مجازی سازی سرور نرم، فقط اجازه استفاده از یک نوع OS را برای اجاره کنندگان فراهم می سازد. در حالی که تکنولوژی سخت استفاده از چندین OS را در یک سرور مجاز می سازد. بنابراین، اگر بخش بازار شما نیازمند انواع سیستم های عامل باشد و حجم فروش شما به شما اجازه ندهد که سرورهای متعدد برای هر نوع سیستم عامل را مستقر نمایید، استفاده از یک تکنولوژی مجازی سخت بهتر است.

محیط چند سیستم عامله (Multi-OS) در تکنولوژی مجازی سازی سرور

 

بیشتر بخوانید: WebGL چیست

 

نحوه مدیریت از راه دور 

ویژگی قدرتمند مدیریت از راه دور برای مشتری و نیز مدیر در موفقیت یک راه حل VPS مهم است. رابط های مشترک برای مدیریت یک سیستم VPS می توانند شامل پورتال وب برای مدیر، نرم افزار ویندوز برای مدیر و پورتال وب برای مشتریان باشند. اگر مشتریان شما آگاه از تکنولوژی باشند و بخواهند VPS خود را مدیریت نمایند، باید یک راه حل مانند Virtuozzo را در نظر بگیرید که برای شما یک پورتال مشتری را فراهم کند، در حالی که اگر بخش بازار شما به شما اجازه دهد تا VPS خود را مدیریت نماید، می توانید یک راه حل مانند Hyper-V را انتخاب کنید که تنها دارای یک کنسول مدیریت مبتنی بر ویندوز است.

نحوه مدیریت از راه دور در تکنولوژی مجازی سازی سرور

ادغام با راه حل های میزبانی شخص ثالث

قابلیت خودکارسازی و یکپارچه سازی مدیریت اجاره کننده VPS, یک جنبه حیاتی در انتخاب یک راه حل است زیرا به شما اجازه می دهد تا بدون تلاش زیاد مقیاس بندی را صورت دهید. کار با راه حل های تجاری محبوب مثل اطمینان حاصل خواهد کرد که چنین یکپارچگی در دسترس است.

به طور خلاصه، فن آوری VPS ایده آل برای هر بخش بازار می تواند متفاوت باشد. انتخاب راه حل های VPS بر اساس عوامل مختلف کلیدی هستند که از یک بازار به دیگری تغییر می کند.

حال به شما پیشنهاد می شود برای کسب اطلاعات در حوزه VMware چیست و تفاوت آن با Hyper-V مقاله ما را مطالعه نمایید.

 چالش ها

  • مدیریت سوئیچ های مجازی: تمام سرور های مجازی سازی شده حداقل دارای یک نرم افزار سوئیچ مجازی می باشند. همین موضوع باعث وجود آمدن لایه جدید از معماری شبکه در دیتاسنتر ها شده است و نیازمند سازماندهی و مدیریت درست برای کارکرد هرچه بهتر آن می باشد.
  • تقسیم شدن شبکه به قسمت ها اجزای کوچکتر: حجم کاری پرسنل فنی به دلیل جریان ثابت اعمال تنظیمات بر روی دیتاسنتر برای محیا کردن امکان انتقال ماشین های مجازی سازی شده به سرور های واقعی افزایش می یابد.
  • محدودیت در مشاهده و کنترل ترافیک شبکه بین دو ماشین مجازی: اولین نسل از سوئیچ ها مجازی بر خلاف سوئیچ های واقعی قابلیت کنترل و مانیتورینگ ترافیک را ندارند. این محدودیت باعث می شود تا سازمان های فناوری اطلاعات در شبکه های مجازی سازی شده قادر نباشند ترافیک شبکه خود را از لخاظ امنیت، کیفیت مانیتورکرده و عیب یابی کنند.
  • مقیاس پذیری ضعیف مدیریت: راحتی کار با ماشین های مجازی باعث ازدیاد آن ها و همچنین بوجود آمدن بی نظمی در بین ماشین های مجازی گشته است.همین موضوع دلیل بوجود آمدن چالش جدیدی در عرصه مدیریت ماشین های مجازی و ردیابی ترافیک ارسالی و دریافتی آن ها و همچنین مشخص نمودن میزان مصرفشان از منابع سیستم می باشد.
  • مشکل چند نرم افزاری مجازی سازی: نرم افزار مجازی سازی VMWare  تا اواخر سال ۲۰۰۹ یکه تاز بازار ابزارهای مجازی سازی بود. گرچه امروز نیز VMWare به عنوان رایج ترین و یکی از قدرتمندترین نرم افزارهای نوع خود شناخته می شود،اما هم اکنون بسیاری از شرکت ها و سازمان های حوزه IT  در حال استفاده از محصولات قدرتمند مجازی سازی دیگر مانند Xen از کمپانی Citrix و همچنین HyperV از کمپانی Microsoft می باشند.
  • پیچیدگی در عیب یابی یک به یک ماشین های مجازی: هدف اکثر سازمان و شرکت های حوزه IT ارائه خدماتی چند منظوره با استفاده از برنامه های کاربردی مختلف می باشد. حتی در محیط های شبکه سنتی که از سرورهای مجازی استفاده نمی کنند نیز زمانی که کاربران سازمان با مشکلاتی مانند افت سرعت روبرو شوند، زمان قابل توجهی نیاز خواهد برد تا بتوان منبع مشکل را پیدا کرد و آن را برطرف نمود.
  • نیاز به وارد نمودن تنظیمات به صورت دستی در زمان جابجایی ماشین های مجازی: امکان جابجایی آسان یک ماشین مجازی به یک سرور واقعی در یک دیتاسنتر مشترک و به سروری که از لحاظ جغرافیای در دیتاسنتر متفاوتی قرار دارد، از مزیت های تکنولوژی سرورهای مجازی می باشد. اما چالش های قابل توجهی نیز در این پروسه وجود دارد. اطمینان از اینکه تنظیمات شبکه ی مناسب (مانند تنظیمات QoS ، تنظیمات ACL و همچنین Firewall) نیز به درستی با ماشین مجازی به موقعیت جدید انتقال یابد، نیازمند بررسی های زمانبری می باشد که باید به صورت دستی و توسط تیم فنی دیتاسنتر انجام گیرد.

برای مطالعه بیشتر در مورد مجازی سازی می توانید مقاله nfv چیست را مطالعه کنید.

سوالات متداول

فن آوری VPS باید به خوبی توسط فروشندگان آن پشتیبانی شود، و فرآیند نصب باید سرراست باشد. باید بروزرسانی های منظم برای آن منتشر شود تا از به خطر نیافتادن امنیت هسته پایه اطمینان حاصل شود و پیاده سازی این بروزرسانی ها باید آسان باشد. کار کردن با پیشگامان این بازار مانند Parallels و مایکروسافت این مورد را تضمین می کند.
در درجه اول دو نوع مجازی سازی وجود دارد. یعنی، نرم و سخت. در مجازی سازی نرم (که همچنین مجازی سازی OS نامیده می شود)، منابع استفاده نشده را می توان در میان اجاره کنندگان به اشتراک گذاشت. در مجازی سازی سخت، به هر اجاره کننده, تخصیص منبعی صورت گیرد که نمی تواند به اشتراک گذاشته شود. این در حالی است که مجازی سازی نرم برای میزبانی VPS انبوه خوب است. مجازی سازی سخت را می توان برای بازار با قابلیت اطمینان بالا استفاده نمود که در آن ثبات تک تک VMهای منفرد حیاتی است. محبوب ترین راه حل مجازی سازی سخت, HypeV است، و یک فناوری محبوب مجازی سازی نرم, Virtuozzo است.
مجازی سازی نرم, فقط اجازه استفاده از یک نوع OS را برای اجاره کنندگان فراهم می سازد، در حالی که مجازی سازی سخت,استفاده از چندین OS را در یک سرور مجاز می سازد. بنابراین، اگر بخش بازار شما نیازمند انواع سیستم های عامل باشد، و حجم فروش شما به شما اجازه ندهد که سرورهای متعدد برای هر نوع سیستم عامل را مستقر نمایید، استفاده از یک تکنولوژی مجازی سازی سخت بهتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا