بانس ریت (Bounce Rate) یا نرخ پرش چیست و چگونه آن را کاهش دهیم؟
در پاسخ به نرخ پرش چیست بایستی گفت بانس ریت (Bounce Rate) یا نرخ پرش یا نرخ فرار به درصد بازدیدکنندگانی گفته میشود که پس از ورود به یک صفحه بدون انجام دادن اقدام خاصی، از همان صفحه خارج میشوند.
اهمیت Bounce Rate چیست ؟
بانس ریت به سه دلیل مهم است:
- کاربر بانس شده دارای نرخ تبدیل ۰ است. چون هیچ فعالیتی در صفحه انجام نداده است. بنابراین وقتی بانس ریت صفحه خود را کاهش میدهید همزمان نرخ تبدیل شما نیز رشد خواهد کرد.
- ممکن است گوگل از بانس ریت به عنوان یک فاکتور در رتبهبندی استفاده کند. نتیجه یک تحقیق نشان میدهد نرخ پرش با رتبهبندی سایتها در صفحه اول گوگل ارتباط نزدیکی دارد.
- میتوانید با استفاده از نرخ پرش مشکلات مربوط به صفحه بندی محتوا را رفع کرده و تجربه کاربری را بهبود دهید.
میانگین نرخ پرش چیست ؟
معمولا بازه بین ۴۱ تا ۵۱ درصد را به عنوان میانگین نرخ پرش در نظر میگیرند.
اما با این حال نرخ بانس ریت در هر صنعت متغیر است. به عنوان مثال به تصویر زیر دقت کنید.
همانطور که مشاهده میکنید وب سایتهای فروشگاهی دارای کمترین میزان نرخ پرش هستند. اما در نقطه مقابل وبلاگها قرار دارند که بانسریتی نزدیک به ۹۰% را نیز تجربه میکنند.
بنابراین اگر میخواهید به یک نرخ پرش استاندارد دست پیدا کنید حتما سایت خود را با وب سایتهای مشابه مقایسه کنید.
لازم به ذکر است منابع ترافیکی سایت نیز میتوانند به طرز چشمگیری، بر روی نرخ پرش سایت شما تاثیر بگذارند.
مثلا با توجه به تحقیقات انجام شده توسط وب سایت ConversionXL ترافیک ایمیل و بکلینکهای موجود در سایتهای دیگر دارای کمترین میزان نرخ پرش هستند. در نقطه مقابل ترافیک تبلیغات نمایشی و شبکههای اجتماعی بیشترین میزان پرش کاربر را ثبت کردهاند.
تفاوت نرخ خروج Exit Rate و نرخ پرش Bounce Rate چیست؟
یکی از سوالاتی که معمولا در مصاحبههای کاری از دیجیتال مارکترها پرسیده میشود تفاوت Bounce Rate و Exit Rate است. که به دلیل شباهت این دو متریک ممکن است فرد دچار اشتباه شود. در این قسمت یک بار برای همیشه تفاوت عمده این متریکها را با زبانی ساده ذکر میکنیم.
Bounce Rate به درصد افرادی گفته میشود که یک صفحه را مشاهده کرده و از آن خارج شدهاند و نحوه محاسبه ان به شکل زیر است:
نرخ پرش= تعداد بانسها / تعداد تمامی بازدیدکنندگان *۱۰۰
اما Exit Rate درصد افرادی است که یک صفحه خاص را ترک میکنند. (حتی اگر صفحه بازدید شده اولین صفحه نباشد) و از فرمول زیر برای محاسبه آن استفاده می کنند.
نرخ خروج= تعداد خروج از صفحه/ تعداد تمامی بازدیدکنندگان *۱۰۰
برای درک بیشتر این موضوع به مثالهای زیر توجه کنید:
مثال اول: فرض کنید یک کاربر بعد از سرچ کلمه کلیدی در گوگل وارد سایت شما میشود و بعد از چند ثانیه به سرعت صفحه را ترک کرده و یا به نتایج گوگل باز میگردد. این یک بانس است.
مثال دوم: فرض کنید شخصی از طریق صفحه A به سایت شما وارد می شود. سپس روی یک لینک در صفحه کلیک کرده و وارد صفحه B میشود.
در این حالت اگر این شخص بعد از مشاهده صفحه B از سایت خارج شود نرخ خروج تنها برای صفحه B در نظر گرفته میشود.
توضیحات بیشتر: از آن جا که کاربر یک فعالیت در صفحه A انجام داده است هیچ بانس ریتی برای صفحه A محاسبه نشده و چون صفحه B اولین صفحه بازدید شده توسط کاربر نیست پس برای صفحه B نیز بانس ریتی در نظر گرفته نمیشود.
چرا نرخ پرش اتفاق می افتد؟
به طور کلی دلایل افزایش بانس ریت عبارتند از:
۱-صفحه انتظارات را برآورده نمی کند
فرض کنید شما به دنبال خرید یک جاروبرقی در گوگل هستید و پس از سرچ کلمه کلیدی مورد نظر وارد یکی از سایت ها میشوید. اما شما به جای مواجه شدن با صفحه فروش جاروبرقی با صفحه اصلی سایت روبرو میشوید. در این وضعیت احتمالا از صفحه خارج شده و بر روی نتایج دیگر کلیک میکنید.
۲-صفحه انتظارات را برآورده می کند
بله درست میبینید! بعضی مواقع نرخ پرش بالای یک صفحه به دلیل جامع بودن آن صفحه اتفاق میافتد.
به عنوان مثال فرض کنید که کاربر به دنبال دستور آشپزی یک غذا در اینترنت است و صفحه شما تمام دستوراتی که کاربر درباره طبخ غذا به آن احتیاج دارد را در اختیارش میگذارد. خب، طبیعی است که با مطالعه مطلب صفحه توسط کاربر بسته خواهد شد.
۳-طراحی سایت زشت است
طراحی نامناسب و زشت صفحات میتواند نرخ پرش شما را تا حد زیادی افزایش دهد. چون کاربران معمولا بر اساس طراحی صفحات درباره سایت شما قضاوت میکنند.
۴-سایت دارای تجربه کاربری (UX) بدی است
درست است که سایت شما باید ظاهر قابل قبولی داشته باشد اما سهولت استفاده و دسترسی آسان به تمامی اجزا نیز یکی از مواردی است که باید به آن دقت کنید. عدم دسترسی آسان به تمامی المانها در سایت میتواند باعث تجربه ناخوشایند برای کاربران شود.برای کسب اطلاعات در حوزه ی تجربه کاربری چیست به شما پیشنهاد می شود مقاله اختصاصی ما را مطالعه نمایید.
چگونه بانس ریت سایت را کاهش دهیم؟
۱-استفاده از ویدئوهای مرتبط در صفحه فرود
قرار دادن ویدئو در صفحه، علاوه بر کاهش بانس ریت باعث خواهد شد زمان ماندگاری کاربران در صفحه افزایش یابد.
۲-به کار بردن تیترهای جذاب
عناوین و تیترهای جذاب خصوصا در بخش مقالات وبلاگ میتواند تا حدی از خروج زودهنگام کاربران جلوگیری کند.
۳-افزایش سرعت صفحات
اطلاعات به دست آمده از تجزیه و تحلیل بیش از ۱۱ میلیون وب سایت نشان میدهد که بانس ریت بالا با سرعت پایین صفحات رابطه مستقیم دارد.
برای بهبود سرعت صفحات سایت کارهای زیر را انجام دهید:
کاهش حجم تصاویر
حجم بالای تصاویر یکی از دلایلی است که باعث میشود صفحات به آرامی بارگذاری شوند. برای رفع این مشکل میتوانید از ابزارهای آنلاین برای فشردهسازی تصاویر استفاده کنید.
ارتقا میزبان وب
اگر از هاستهای اشتراکی برای میزبانی سایت خود استفاده می کنید، بهتر است برای این بخش کمی هزینه کنید و پلن خود را ارتقا دهید. واقعیت این است که هاستهای اشتراکی برای سایتهایی با ترافیک بسیار پایین مناسب هستند.
حذف افزونه ها و اسکریپت های اضافه
اگر از CMS ها برای طراحی سایت خود استفاده کردهاید سری به بخش افزونهها بزنید و پلاگینهای اضافه را حذف کنید. این کار علاوه بر افزایش سرعت به بهبود امنیت سایت شما نیز کمک خواهد کرد.
همچنین میتوانید از ابزارwebpagetest برای این کار استفاده کنید.
افزایش خوانایی صفحه
اگر مطالب صفحات شما مانند تصویر زیر است طبیعی است که نرخ پرش سایت شما بالا باشد!
با این روش کاربر چگونه میتواند محتوای سایت شما را بخواند؟
به محتوای خود اجازه دهید نفس بکشد! استفاده از فضاهای سفید در صفحه، خرد کردن پاراگراف های طولانی به بخشهای کوچکتر و به کار بردن تگ های هدینگ (h1 تا h6) از تکنیک هایی است که می تواند باعث خوانایی بیشتر مطالب توسط کاربران شود.
۱-اضافه کردن بخش جستجو به سایت
اگر سایت شما از صفحات زیادی تشکیل شده است بهتر است یک بخش را برای جستجو در سایت در نظر بگیرید. این کار باعث تسهیل دسترسی کاربران به مطالب سایت شده و امتیاز UX سایت شما را نیز بهبود می بخشد.
۲-استفاده از داده های هیت مپ
Heat map یک روش عالی برای مشاهدهی نحوه تعامل کاربران با سایت است. ابزارهای بسیار زیادی برای این کار وجود دارد اما Hotjar و CrazyEgg از بهترین ابزارهای مربوط به این بخش هستند.
نحوه استفاده از این ابزارها بسیار آسان است و شما می توانید به راحتی و با اضافه کردن یک قطعه کد جاوا اسکریپت به سایت نحوه پیمایش و تعامل کاربران با سایت را بررسی کنید.
برای کسب اطلاعات در حوزه ی نقشه حرارتی چیست به شما پیشنهاد می شود مقاله اختصاصی ما را مطالعه نمایید.
۳-اضافه کردن لینک های داخلی
احتمالا از اهمیت لینک های داخلی برای سئو مطلع هستید. اما لازم است بدانید که لینک های داخلی در کاهش نرخ پرش نیز بسیار موثر عمل می کنند. دلیل آن هم مشخص است. چون:
لینک های داخلی افراد را به صفحات دیگر منتقل می کنند که این کار باعث می شود بانس ریتی در سایت انجام نشود.
نکته: سعی کنید پیوندهای داخلی سایت پس از کلیک در یک تب جدید در مرورگر باز شوند. به این ترتیب کاربران وقتی وارد صفحه جدید می شوند صفحه قبلی را ترک نمی کنند.
۴-طراحی خلاقانه و جذاب سایت
طراحی زیبای صفحات سایت، علاوه بر کاهش بانس ریت می تواند مثل یک آهنربا کاربر را به خود جذب کند. بنابراین همیشه به این نکته توجه داشته باشید و برای بهبود آن تلاش کنید.
نکته: اگر از تصاویر زیاد در صفحه خود استفاده می کنید حتما قبل از بارگذاری حجم تصاویر را کم کنید.
۵-به کار بردن فهرست مطالب
معمولا مطالبی در شبکه های اجتماعی بین کاربران دست به دست می شوند که به نسبت جامع و کامل باشند اما یک مشکل بزرگ در این مطالب وجود دارد و آن هم پیدا کردن یک بخش خاص توسط کاربر است.
مطمئنا در یک مقاله ۳۰۰۰ کلمه ای یا بیشتر، پیدا کردن یک بخش خاص کار چندان آسانی نیست و اگر کاربر در ۳ ثانیه به محتوای مورد نظر خود دست پیدا نکند احتمالا صفحه را ترک خواهد کرد.
خب اینجاست که فهرست مطالب می تواند به شما کمک کند. برای درک بیشتر این موضوع به تصویر زیر توجه کنید:
در این جا بخشهای مهم مقاله به صورت فهرست مرتب شده است و کاربر به راحتی می تواند با کلیک بر روی لینکها بخش مورد نظر را مشاهده کند.
۶-بهینه سازی تجربه کاربری
با توجه به تحقیقات انجام شده بیش از ۵۷% ترافیک آنلاین از طریق دستگاه های تلفن همراه انجام میشود که این رقم هر روز بیشتر می شود. بنابراین اگر میخواهید سایت شما از نرخ پرش پایینی برخوردار باشد باید توجه ویژه ای به دستگاههای موبایل و تبلت ها داشته باشید.
برای تست سایت خود در ابعاد مختلف میتوانید از این ابزار رایگان استفاده کنید.
۷-لینک به مطالب مرتبط
این کار مشابه لینک سازی داخلی است با این تفاوت که شما مطالب و مقاله هایی مشابه با آنچه که کاربر در حال مطالعه آن است را می توانید به او پیشنهاد دهید که در نهایت باعث می شود کاربران زمان بیشتری را در سایت سپری کنند و نرخ پرش سایت نیز کاهش یابد.
حرف آخر
در مجموع بانس ریت یک معیار مناسب برای بررسی تلاش های شما در سایت است. این معیار به شما کمک میکند تا صفحات معیوب را شناسایی و آنها را بهینه کنید.
البته همانطور که در این مطلب نیز به آن اشاره کردیم همیشه ترک کاربران از صفحه به معنی بد بودن آن صفحه نیست.
(پیشنهاد می کنیم از معیار بانس ریت در کنار معیارهای دیگر مانند زمان ماندگاری کاربران در صفحه استفاده کنید)
لطفا در صورت رضایت از این مقاله آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
با کارت بانکی باشگاه ایران هاست پولتان به حسابتان باز می گردد.
همین حالا رایگان عضو شوید