عمومی

معرفی تکنولوژی NAS

تکنولوژی NAS (nework  attached storage)  :

فهرست این مقاله ( با کلیک روی هر عنوان به آن قسمت منتقل می شوید) پنهان

در طی سالهای اخیر چندین تکنولوژی  برای ذخیره سازی داده های شبکه های کامپیوتری به مرحله ی ظهور رسیده است. یکی از پیشرفته ترین آنها تکنولوژی nas می باشد که به شبکه های خانگی و تجاری اجازه می دهد تا حجم بالایی از اطلاعات را   ذخیره و بازیابی نمایند.

وجود NAS در یک شبکه برای کاربران آن شبکه افزایش کارایی و استقلال را به ارمغان می آورد، گویی که این انباره مستقیما به کامپیوتر خودشان متصل است.خود دستگاه NAS یک وسیله پر سرعت، کارآمد، تک منظوره و اختصاصی است که در قالب یک ماشین یا جعبه عرضه می شود.

به کار بستن NAS در هر کجا از شبکه که نیاز آن احساس می شود امکان پذیر است. NAS را می توان با ابزارهای مدیریتی بزرگ تری چون Microsoft Management Consol، Tivoli و HP OpenView  نیز تلفیق کرد. و دیگر این که NAS نیازی به مجوز های پرهزینه سیستم عامل شبکه (NOS) ندارد.

دیسک های فلاپی ابتدا برای اشتراک داده مورد استفاده قرار می گرفتند اما نیازهای داده ای امروز بسیار بالاتر می باشد.

امروز به دلیل استفاده از فایل های الکترونیکی شامل ویدئو کلیپ ، موسیقی و تصاویر اسکن شده به فضای بالایی جهت ذخیره سازی نیاز داریم .

Central file server یک تکنولوژی بود که برای حل این مشکل مورداستفاده قرار گرفت.

در ساده ترین فرم ممکن یک فایل سرور شامل مجموعه از ایستگاه های کاری است که در سیستم عامل شبکه اجرا شده که از قابلیت file sharing برخوردار است.

هارددیسک نصب شده در سرور فضایی گیگابایتی را در هر صفحه دیسک فراهم می آورد و ابزارهای متصل به این سرورها می تواند این حجم ذخیره سازی را افزایش دهند.

از آنجاییکه این تکنولوژی جوابگوی نیاز کاربران با ابعاد بزرگتر نبود تکنولوزی NAS پا به عرصه ی ظهور گذاشت.

NAS چیست ؟

همانند فایل سرورهای قدیمی NAS هم از طراحی client/server  پشتیبانی می کند.به  دستگاه سخت افزاری ساده که میان خود NAS و clientها نصب می شود NASBOX یا NASHEAD نامیده می شود. دستگاه های NAS به مانیتور ، صفحه کلید یا ماوس نیازی ندارند و از یک سیستم عامل ادغامی  به جای سیسم عامل شبکه کامل استفاده می کنند. یک یا چندین درایو هم می توانند جهت افزایش فضای ذخیره سازی به آن اضافه گردند.کاربران همیشه از طریق ارتباط Ethernet  به NAS head متصل می شوند.

خود NAS به صورت یک node که دارای IP دستگاه Head است در شبکه ظاهر می شود.

از آنحایی که NAS داده ها را به شکل فایلها ، باکس های ایمیل و محتوای وب و بک آپ remote  ذخیره می نماید می تواند کار سرورهای قدیمی را به صورت موازی انجام دهد. از مزایای این تکنولوژی قابلیت اطمینان بالا و مدیریت اسان است و ویژگی هایی مانند disk space quotas, secure authentication, or the automatic sending of email alerts را پشتیبانی می کند.

پروتکل های NAS :

ارتباط با NAS head از طریق TCP/IP انجام می گیرد. دو پروتکل که در NAS بسیار مورد استفاده قرار می گیردند شامل NSF, CIFS می باشند.

پروتکل NFS برای به اشتراک گذاری فایل ها بین سیستم های unix با خود شبکه توسعه یافته است. با گسترش این پروتکل سیستم های غیر یونیکسی هم امکان استفاده از آن را پیدا کردند.

Cifs قبلا با نام SMB شناخته می شد که توسط IBM گسترش و برای به اشتراک گذاری فایل در DOS مورد استفاده قرار می گرفت.با گسترش این پروتکل در ویندوز نام CIFS را برایش انتخاب کردند. پروتکلی مشابه همین در سیستم عامل یونیکس و در بسته ی Samba وجود دارد.

برخی سیستم های NAS نیز از پروتکل Http پشتیبانی می کنند و کاربران می توانند فایل های مورد نیاز را از NAS و از طریق مرورگرشان دانلود کنند و NAS از این پروتکل به عنوان رابط بین کاربران و مدیر استفاده می نماید.

NAS در مقایسه یا file server های قدیمی :

مزایای زیر مواردی هستند که در NAS وجود داشته ولی در فایل سرورهای قدیمی وجود ندارند :

هزینه پایین تر

امنیت بیشتر

استفاده آسان

زمانی مشکلی رخ می دهد NAS می تواند به دلیل پیچیده نبودن ساختار خود، آن را سریع تشخیص و ریبوت شود.

نتیجه گیری :

NAS توانسته جایگزین خوبی برای فایل سرورهای  قبلی باشد قابل اعتماد بودن عملیات و مدیریت آسان از مزایای این سیستم است.

سوالات متداول

در طی سالهای اخیر چندین تکنولوژی برای ذخیره سازی داده های شبکه های کامپیوتری به مرحله ی ظهور رسیده است. یکی از پیشرفته ترین آنها تکنولوژی nas می باشد که به شبکه های خانگی و تجاری اجازه می دهد تا حجم بالایی از اطلاعات را ذخیره و بازیابی نمایند. وجود NAS در یک شبکه برای کاربران آن شبکه افزایش کارایی و استقلال را به ارمغان می آورد، گویی که این انباره مستقیما به کامپیوتر خودشان متصل است.خود دستگاه NAS یک وسیله پر سرعت، کارآمد، تک منظوره و اختصاصی است که در قالب یک ماشین یا جعبه عرضه می شود.
پروتکل NFS برای به اشتراک گذاری فایل ها بین سیستم های unix با خود شبکه توسعه یافته است. با گسترش این پروتکل سیستم های غیر یونیکسی هم امکان استفاده از آن را پیدا کردند.
هزینه پایین تر، امنیت بیشتر، استفاده آسان

منبع :

http://compnetworking.about.com/

ایران هاست

مشخصات مدیر

دیدگاهتان را بنویسید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا